Några listor och några rader på årets näst sista dag.

Publicerat: december 30, 2009 i Uncategorized

Sådärja, det var väl en inspirerad rubrik? Julen är över, det har jobbats lite, och nu är det stugsittning med ett lättare sjukdomstillstånd i familjen. Bäst att hålla sig inom hemmets väggar, så man orkar med både business och pleasure imorgon, på 2009 års sista dag. Vad säger man förresten, 00-talet eller möjligen 0-talet. finns det någon språkvårdare där ute som kan lösa detta problem?

Ska vi summera lite då? Här kommer några av de plattor från 2009 som jag lyssnat mest på. Detta bör indikera att det är några av de plattor jag gillat mest och bäst under det gångna året. Någon av dessa kan naturligtvis vara utgiven redan 2008, men den smällen får vi ta. Ingen speciell rangordning finnes här.
John Paul Keith & the One Four Fives – Spills and Thrills
Ian Gomm and Jeb Loy Nichols – Only Time WIll Tell
Mark Stuart & the Bastard Sons – Bend in the Road
Buddy & Julie Miller – Written in Chalk
Chuck Prophet – Let Freedom Ring
Dave Alvin – Dave Alvin & the Guilty Women
Magnus Lindberg – Ett Eget Liv
Pat Todd & the Rankoutsiders – Holdin’ On to Troubles Hand
Daniel Lemma – Rebound
Deadstring Brothers – Sao Paolo
Dan Baird – Dan Baird & Homemade Sin
J.D. Souther – If the World Was You
Chris Laterzo – Juniper and Pinon
Eric Lindell – Gulf Coast Highway
Terry Anderson & the Olympic Ass Kicking Team – National Champions

John Paul Keith & the One Four Fives tog sig in på min årsbästalista hur lätt som helst. Om det är därför dom ser så glada ut, och dessutom går på tivoli får vi låta vara osagt.

Det var det. Såg förresten att en av våra så kallade kvällstidningar under avdelningen ”sport” lät meddela den kioskvältande nyheten att Wayne Rooney lärt en papegoja av arten Grå Jacko säga sin sons namn. Nu snackar vi idrottsliga nyheter av högsta rang. För er sin inte är intresserade av idrott kan jag meddela att ovan nämnda Wayne, när han inte dresserar djur, spelar fotboll i den framgångsrika engelska klubben Manchester United. Jag vill inte på något sätt förringa Waynes instats, men vet sedan gammalt att just arten Grå Jacko är en av de mest lättlärda av papegojarter. I min familj hade vi förresten en Blåpannad Amazonpapegoja. Den kunde säga jävla kärring. Inte så dåligt det heller. Det gick dock inte speciellt bra ihop med att den bodde i min mors damklädesaffär.

Annars verkar idrottarna ha lite ledigt dom också. Fick höra från Fenomenmannen att både Zlatan och Ljungberg syntes i vimlet i Åre. Hoppas dom inte ger sig ut i backarna bara, det skulle nog inte uppskattas i herrarnas respektive klubbar.

Eftersom det snart är ett nytt år, och dessutom årtionde, kommer här inte bara en, utan två nya Spotifylistor. Berger 103 och Berger 104. Till min glädje finns nu en platta med Ducks Deluxe på Spotten. Det är i och för sig en ganska ordinär platta med demos och alternativa tagningar, men ändå. Dessutom finns ”Wolftracks” en fin samling med Los Lobos på plats. Plus en massa annat förstås. Kolla in Spotinews för den bästa infon om nyheter.

Ikväll är det den tredje och sista akustiska spelningen med Magnus Lindberg på Katalin. Har tydligen varit riktigt trevligt där borta. Om familjen frisknar till med en farlig fart skulle det kunna bli en liten liten sväng dit ikväll kanske kanske kanske.

Förresten var Love Shack på juldagen en fest av sällan skådat slag. Tur att vi befann oss i det så kallade VIF-rummet hela kvällen kan jag säga. Mycket trevligt, och massor av vänner och bekanta.

Nu hoppas vi även på ett storslaget nyårskalas på KB imorgon, fullsatt är det, festligt blir det med största säkerhet. Först matlagning med Köks-Per, sen plattvändning med Nörd-Jonas. Ett ständigt flöde av bubbel förväntas.

Vi hoppas även att dom har lagat Balkong Europa där nere i Nerja, så att nyårsfirandet kan gå av stapeln som vanligt. Och att den äldre delen av Familjen Garcia mår bra, det var visst nån slags vintävling på Paulinas igår såg jag i ett mms när jag vaknade i morse…

Ja, gott nytt år då, och må alla ha det bäst.

Annonser
kommentarer
 1. macken skriver:

  En liten rättelse: Det är papegojan som lärt Wayne säga sonens namn

 2. Berger skriver:

  Ja, så måste det ju vara, otroligt hur tidningarna kan vrida till det.

 3. Lasse W skriver:

  Så här fett har vi det i Börlänge!
  http://www.facebook.com/video/video.php?v=266346893331&ref=nf

  Gott nytt i Uppsala.

 4. Berger skriver:

  Gott nytt Lasse, tyvärr kan filmen inte visas här i min burk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s