En värmebölja, några listor och en Rune som givit sig till känna.

Publicerat: januari 12, 2010 i Uncategorized

Det är värmebölja här i Uppsala, -10°C har termometern dragit sig upp till. Snart dags att ta fram sina Speedo ur garderoben och dra sig mot Storvad om det fortsätter så här.

Äntligen! Så kan vi rätt många, och rätt fundersamma uppsalabor nu säga. I alla fall vi som haft den äran att få ha den något hemlige Rune Stål som kompis på Facebook. Många av oss har nyfiket mailat fram och tillbaka till varandra , funderat och klurat på vem denne pseudonym-man kan vara. Nu är svaret här. Han är inte en han, han är tre hon. Ett stort grattis till Rune för en mycket lyckad och kul kampanjidé.

Eftersom det varit ett rätt långt uppehåll här på bloggen tänkte jag slänga in två Spotifylistor på en endaste gång. Här kommer dom, Berger 105 och Berger 106. Det har ju hänt lite roliga saker på Spotify den senaste tiden. Något som känns lite stort för mig är att det fyllts på ordentligt med plattor med Nick Lowe. Dessutom har det gamla fina bandet Del Lords fått in ett par av sina verk också, tidigare låg det endast en Best Of, men nu har det trillat in två riktigt grymma originalalbum också. Hörde förresten från en av medlemmarna, Eric Ambel, att det ska spelas in en ny Del Lords-skiva 2010, det ser vi fram emot. Den senaste kom väl runt 1995 om jag inte minns helt galet.

Fick igår en tråkig nyhet serverad. Mick Green, extraordinär rock & roll-gitarrist i The Pirates gick bort igår morse efter en tids sjukdom, han blev 65 år. Mick spelade även in plattor med Paul McCartney, Van Morrison, Bryan Ferry och många fler höjdare. Han var även en stor inspirationskälla för Wilco Johnson i Dr. Feelgood. Kolla in grabbarna i Pirates här nedan i ett par inspelningar från Reading-festivalen 1978. R.I.P. Mick.

And now for something completely different. Igår tillagades det Coq au Vin här hemma, enligt konstens alla regler, och efter Mannerströms recept dessutom. Så det var väl inte så konstigt att det blev så grymt bra då kanske? Åt alldeles för mycket, men det är smällar man får ta.

Den 21 januari är det minneskväll för allas vår Uffe Carlsten på Katalin. Magnus Lindberg spelar, vi lyssnar och blir dessutom bjudna på soppa, från 17.00.

Framöver blir det förresten lite musik på KB igen också, Ett sologig med Mats Brandemark, och ett med duon Arnesen & Brandemark är inplanerat. Datum återkommer jag med.

Nej, en kopp te på det här kanske, så halsen rättar till sig lite. Vi hörs hörrni.

Annonser
kommentarer
  1. Li skriver:

    Tack så mycket Andreas! Roligt att du gillade vår kampanjidé! Vi hörs och ses snart hoppas jag!

  2. andyberger skriver:

    Ja, kul var det! Och ses måste vi göra, det håller jag med om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s