Det har legat i luften, mellan tangentbord och fingrar, typ.

Publicerat: februari 17, 2010 i Uncategorized

Så är det. Det som legat där och hovrat är helt enkelt just detta inlägg på just denna blogg. Eftersom jag de sista veckorna gjort rätt mycket annat och dessutom haft svårt att få till något vettigt att skriva om. I och för sig skriver jag aldrig om något speciellt vettigt, men något att skriva om överhuvud taget då?

Och annars då? Jo, det har lyssnats en hel del på bland andra Paul Thorn, Flash & the Pan, Danny Gatton och Shakin’ Stevens. Shakin’ Stevens säger ni då förfärat, den där tönten i rosa kavaj? Men de tre-fyra plattorna han spelade in tillsammans med producenten Stuart Coleman, och killar som Geraint Watkins, Albert Lee och Mickey Gee i kompet går inte av för rockenrållhackor. Geraint och Mickey lånade han rakt av från Edmunds turnéband, och de visste ju därmed vad som gällde. Om ni lyssnar på Shaky’s tolkning av NRBQ-låten ”Don’t she look good” i listan Berger 109 så fattar ni. Bara Mickeys simpelt rockiga gitarrspel är värt en månads Spotify Premium-avgift. Och apropå listan: Den första låten på listan ”Funky mama” sägs framföras av Tom Principato, vilket är fel. Hela den plattan, ”88 Elmira St” är inspelad av Danny Gatton. Man kanske skulle tala om det för Spotify-supporten, eller? Förresten så blev den här listan fett lång, som det numera heter. Kanske beroende på att det var sådär två veckor sedan senast.

Tittade på skidskytte igår, och det var ju spännande. Björn Ferry verkar vara en rätt cool katt. Såg lite ut som Ted Danson förresten. Kikade på bowling också, nej, fel. Curling var det visst. För det var klot med handtag och så såg det halt ut. Sveriges damer mot Danmarks damer, det var nog det tråkigaste jag sett på tv sedan jag låg i lumpen, och man tvingades sitta i en stor undervisningssal och se militära instruktionsfilmer från sådär 40-talet. Så det blir nog inget mer curling för mig. Möjligen lite ishockey kanske.

Såg förresten att det rasat (eller kanske i alla fall varit) en debatt i nån kvällstidning om vilka som är smartast, hockey- eller fotbollsspelare. Verkar vara en intelligent debatt. Nu väntar vi bara på uppföljarna. Debatten om vilka som är smartast av simmare och cyklister. Höjdhoppare eller orienterare. Kan knappt bärga mig. Men jag vill minnas att Jonas ”Lädernunnan” Almqvist en gång på 80-talet fastslog att ”Hockey är Dallas, Fotboll är Shack”. Så då var ju det redan klart, behövdes inte någon debatt. För de yngre läsarna kan jag avslöja att med detta Dallas menas tv serien med samma namn, som av många uppfattades som rätt puckad. Ha ha, puckad, hockey, den var inte dum.

Eftersom jag blivit något av en expert på att missa bra konserter det senaste året behövs nu någon form av uppryckning. Katalin har såklart ett rätt digert vårprogram, så det blir väl till att styra upp lite biljetter till diverse konserter där, helt enkelt. Kan vara lämpligt att börja med de gamla hjältarna Torsson den 5:e mars kanske.

Förra lördagens hästmöte hölls i nya lokaler, lite nervöst var det allt, men det gick bra. Ja, alltså tipset gick inte bra såklart, men allt annat. Dessutom spelade man på Biztron exemplariskt bra musik under lördageftermiddagen. Det var Costello, Petty, Sqeeze och fan och hans moster också. Passade utmärkt att tippa och ta en öl till. Sköna soffor fanns det dessutom.

Efter att ha ätit kålpudding tre gånger på två dagar, ska det ikväll bli ett välkommet besök på Stans Skönaste Italienare. Härligt. Inget fel på kålpudding alls, men det finns ju gränser.

De senaste två fredagkvällarna har varit festliga tillställningar högst upp i huset på Sturegatan. Men eftersom en av lägenhetsinnehavarna envisas med att jobba tidigt på lördag morgon, får vi nog försöka att ha de festliga tillställningarna på andra tider framöver. Speciellt om de slutar på lördag morgon vid 04-30-tiden. Man skulle ju kunna prova med en lördagkväll näst högst upp på Järnvägsgatan istället?

Ingen med kontakter där ute som kan se till att Neal Casal kommer in på Spotten?

Förresten borde ni kolla in Konsertbarens nya meny här.

Japp, det var det hela. Vi avslutar väl med lite kultur, bandet Big Heat, men sin enda hit ”Watch me catch fire”.
Sång av allas vår Bill Hurley, från The Inmates, en sångare som verkligen förtjänar ett bättre öde. Vi ses.

Annonser
kommentarer
 1. Lasse W skriver:

  Funky mama gillar jag hårt. Danny Gatton sa du.
  Om någon av er ungdomar letar efter Sqeeze i Spotten, så får ni en rättelse, som leder er rätt.
  Rock on.

 2. Berger skriver:

  Ok, Lasse! Låter bra.

 3. joebuck skriver:

  Har inga särskilda kontakter, men vet att denna lades till för någon vecka sedan (tillsammans med en del annat trevligt från Fargo Records).

 4. Berger skriver:

  Tusan vad trevligt, tack för tipset! Det hade jag missat.

 5. basjan skriver:

  3st. Hazy Malaze plattor ligger ute på spotten.
  Rocka på Berger

 6. Berger skriver:

  Tjena Janne! Såg det, inte illa va!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s