Skidskytte, ärtsoppa och en rätt fräck jänkare.

Publicerat: februari 25, 2010 i Uncategorized

Efter att ha intagit en rejält tilltagen portion ärtsoppa, sitter jag nu här och tycker att Sid Vicious & Sex Pistols version av Eddie Cochrans gamla ”Somethin’ else” är rätt fräck. Ännu bättre är den tillsammans med en kopp Zoega och en hembakad kanelbulle. Sid och grabbarna följs i högtalarna av ett nytt fynd vid namn JC Brooks & the Uptown Sound. Tack för tipset Honky! Detta kan även du avnjuta, i listan vid namn Berger 111. Jag borde förstås lägga ut Berger 110 först, men nu blev det så här. Och det får väl gå, två feta listor på en endaste gång, helt enkelt.

Igår blev det 49-årskalas hemma hos Grill-Janne. God gryta, floder made of whiskey & wine, och en alldeles fantastisk Schwarzwald-tårta. Det är inte ofta jag tar två bitar tårta, men så pass god var den. Tack för det, Landing. Eller, tack för det Grill-Janne med familj ska det förstås vara.

Vi passade även på att heja fram de svenska skidåkarna till ett grymt stafett-guld. Det var nån rätt osportslig nörd till norrman, som spred dålig stämning kring sig där borta i Canada förresten. Vi kunde glatt konstatera att det inte hjälpte norrbagarna direkt. Skön defilering av Hellner där på slutet, åkandes med en vajande svensk flagga över mållinjen. En klassiker.

Såg häromdagen att det fanns en amerikansk skidskytt vid namn Studebaker. Nu snackar vi fräcka namn. Man får genast ett högglansigt och kromöverhöljt 50-talsmonster på näthinnan. Motsvarigheten i namn för en svensk skidskytt skulle tyvärr endast kunna vara Saab, eller möjligen Volvo. Googlade lite för skojs skull på bilder på Studebakers och Volvosar, resultatet kan ni se nedan. Volvon på bilden är det hollandsbyggda DAF-monster som tack vare sin variomatic-växellåda gick lika snabbt bakåt som framåt. Rätta mig om jag har fel. Men jag vill minnas att jag hört någon histora om detta, kan det vara från ÅkeM möjligen?

Läste förresten häromdagen att bandet Arc Angels släppt en ny platta, som även finns på Spotten,  ”Living in a dream”. Kan kanske vara nåt. Bandet består av Charlie Sexton, Doyle Bramhall och Stevie Ray Vaughans gamla rytmsektion Double Trouble, som består av Tommy Shannon och Chris Layton. Check it out.

Peace & Love-festivalen i Borlänge som börjar den 28:e juni får fint främmande. Både Nick Lowe och John Fogerty kommer att närvara. Vore det inte så att jag antagligen är på en varmare plats just då, skulle jag lätt styra den så kallade kosan till denna Dalametropol.

De redan för höga lunchpriserna i vår lilla stad fortsätter uppåt. På Närmaste Puben har man nu höjt från 80 till 90 spänn. I den stora konservburken tror jag lunchen går loss på hundringen jämnt. En plastkorv ärtsoppa gick loss på 8 kronor på Ica. Lite skillnad är det allt. 8 kronor känns mer prisvärt på nåt sätt, och speciellt på en torsdag, när man ju promt ska äta just ärtsoppa.

Finns det nån schysst italiensk rockenroll förresten? Det ska bakas pizza med salami och taleggio på Järnvägsgatan ikväll, och då måste man ju ha passande musica till. Kanske lite italiensk rockabilly? Bara för det blev jag tvungen att kolla upp rockabillybeståndet i spaghettiland. Hitta dessa charmiga herrar, The Capone Brothers! Dom framför här klassikern ”Ubangi stomp”. Håll till godo, och ta det lugnt i skidspåren.

Annonser
kommentarer
 1. ÅkeM skriver:

  Jodå visst stämmer det med DAF, nå´n skum remdrift som gör att det är möjligt. Nu verkar jag vara rena C.Glenning som med nöd och näppe tankar klanderfritt.

  För övrigt rekomenderas Rolling Stones T.P. intrerviu eller vad sägs om oneliners som: My father was like Jerry Lee Lewis without the piano.

 2. andyberger skriver:

  Är det senaste Rolling Stone eller? Måste kollas upp, liksom det här:
  Tom Petty and the Heartbreakers New album, ‘Mojo’, and summer tour dates announced! Get the latest info at TomPetty.com!

 3. Lasse W skriver:

  Capone Brothers har riv i instrumenten och sång som en tidig Beatles-karaoke.

 4. andyberger skriver:

  Lasse: Ja, lite skönt italosväng där.
  Tobbe, fin trivia där.

 5. lena skriver:

  Adriano Celentano!Italiensk rock från 70-80 talet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s