Lite Wales, en gammal Backslider och dagens stora nyhet.

Publicerat: mars 4, 2010 i Uncategorized

Vi börjar med dagens stora nyhet. Den grymme bokaren Jonas på Katalin meddelade nyss på Fejjan att Kris Kristofferson kommer till nämnda ställe i sommar, närmare bestämt den 10:e juli. Helt fantastiskt. Eller som folk säger i sportsammanhang numera – det är stort, mycket stort.

Har länge haft en stor förkärlek till Wales. Det beror mestadels på att det där har odlats fram ett antal grymma rockare i den rotigare skolan. Ni som känner mig vet vilka det handlar om. Dom har namn som till exempel Geraint, Terry, Mickey och Dave. Igår var det förresten en sån där halvdan träningskamp (i fotboll) mellan Sveriges och Wales landslag. Ungefär lika roligt som vanligt när det handlar om träningsmatcher. Har aldrig varit i Wales, men det måste bli en semester där nån gång framöver, helst ska vi då bo i en kall och fuktig stuga byggd av sten, med nån slags vass- alternativt torvtak. Elda måste man kunna göra i stugan. Dessutom ska vi bli tvungna att gå minst tre kilometer för att komma till den lokala puben, helst i ösande regn och motvind. Och när vi ändå är i Wales, besöka Rockfield-studion och känna på atmosfären där.

Just det. En fin nyhet på Spotten är Chip Robinsons solo-platta ”Mylow”. Chip är en gammal hjälte från bandet The Backsliders, som gjorde två helt fantastiska fullängdare under den senare delen av nittiotalet. Chip försvann därefter ett tag, bodde visst i nån trailerpark nånstans och softade lite. Nu har han varit hos Eric Ambel, i hans studio i New York och spelat in sin nya, och rätt trevliga platta. Dom gamla Backslider-plattorna finns tyvärr inte på Spotten, där ligger det bara nåt annat tjafs med ett band med samma namn. Plattorna ni måste ha heter ”Throwin’ rocks at the moon” och ”Southern lines”, och finns på iTunes. Det är rockenroll, skitig country och lite bluesigt på sina håll.

Snögubben fick under en videoinspelning låna Chip Robinsons glasögon och halsduk. Chip är en snäll och omtänksam kille.

Skramlade ihop en lista vid namn Berger 112. Där kan du hitta lite godbitar som till exempel ett spår från Ducks Deluxe senaste miniplatta. Ett annat exempel är The Professionals (bland andra Steve Jones och Paul Cook från Sex Pistols nån gång sent 70-/tidigt 80-tal) som ylar på fint. Passar bra om man gillar Pistoliga gitarrer och gapiga refränger som hämtade direkt från puben eller fotbollsläktaren.

Satt igår och bläddrade lite planlöst i kokböcker, en trevlig sysselsättning. Fastnade i PA&Co:s fantastiska bok, vilket är ganska lätt. Där finns en klassisk Chèvre Chaud, som ska tillredas därhemma imorgon kväll.

Lördag kväll på Katalin. Private Jets och Planet Marsh. Högriskvarning för en helkväll med en stor del av bekantskapskretsen. Lysande musik blir väl dessutom huvudingrediensen, kul med två grymma lokala band.

Har med stor behållning tittat på Mästarnas Mästare på svt. Tycker att Patrik Sjöberg borde få lite extra bra betalt, eftersom det är han som får dra det stora lasset med sina kommentarer och sitt sätt att ta plats i rutan. Lite kul med folk som orkar bli upprörda över att han ”mobbar” ”retas” och ”beter sig”. Har man någon gång var i, till exempel, ett helt vanligt omklädningsrum där idrottare byter om, borde man kanske inse att dom små uttalanden Sjöberg släpper ifrån sig inte är någonting överhuvudtaget mot hur det kan låta. Men det är klart, tidningarna måste ju skapa rubriker för att kränga lösnummer förstås. Kul hursomhelst med ett tv-program som fångar intresset, det är fasen inte så vanligt.

På tal om Sjöberg, här nedan kan ni ta del av en av de bästa intervjuer som gjorts med en idrottare i det här landet.

Slutligen är jag glad över att Saluhallen i Uppsala nu åter har begåvats med en kötthandlare.

Så var det med det. Ha det fint så länge.

Annonser
kommentarer
 1. Z skriver:

  Ojoj Kris Kristofferson på Katalin. Vilken höjdare!

 2. andyberger skriver:

  Ja, det var fasen inte illa.

 3. popgiss skriver:

  Fredag. Svinottan, Upptåget till Stockholm. Flygbuss till Bromma.
  Bromma 09.30 flyg till Visby, 30 min (408 spänn), framme i Sveriges vackraste stad 10.00. 12.00 Husmans-lunch på Brinken, Södertorg. Promenad. Kontemplation. Middag på Bakfickan, Stora Torget. Fisk.
  21.00 Borgen, Österport. Ducks Deluxe (170 pix) + förband Urmas Plant.
  Lördag.
  Brunch (Bloody Mary). 14.00 PopGiss, deltävling 3 (gratis). Pilsner. 20.00 Visby by night.
  Söndag. Fet frukost. Visby Flygplats 14.00 flyg till Bromma. 30 min (708 kronor). Ett par eftermiddagsöl i Tjöcköm. Kl. 19.00 Akkurat. 21.00 Ducks Deluxe.

  Säg bara till. Det går att ordna, Andy.

 4. andyberger skriver:

  Ruskigt välplanerat och frestande Tobbe. Men det ser ut som att jag får nöja mig med Ducks i Sthlm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s