Lax med apelsinsås, jobbutanklipp och en rejäl lördag.

Publicerat: mars 9, 2010 i Uncategorized

Lördagen lyckades med konststycket att inrymma både experttips i fotboll och trav, oxfilé med bearnaise och två riktigt bra musikuppleleser. Inte illa. Hästar och fotbollar trimmades in absurdum på Biztron. Naturligtvis hjälpte det inte ett dugg, men trevligt var det. Kvällen startades därefter på KB med lite mat och dryck från den nya menyn. Kvällens stora begivenhet stod dock Katalin för. Först ut på scenen var Privat Jets, med Janne Hellman i spetsen. Poppigt och fint, lite Jellyfish-varning här och var. Mycket folk och mycket bekant folk dessutom. Efter Privatjettarnas succéartade spelning klev Planet Marsh upp på scenen. Lite hårdare, lite tyngre och med Hasse Fröberg på sång. Grymt bra, såpass bra att dom till och med hade klarat sig utan de sköna covers vi fick höra.

I söndags testade vi förresten att göra en grillad lax med apelsinsås. Inte så dumt allt faktiskt, dessutom fick sig laxen lite en lite sådär halvrökig kryddning som inte var så tokig. Till detta blev det ett rätt så morotigt potatismos med finhackad grillad paprika. Funkade det också.

Snubblade idag på den här. Erik Videgård skriver på Taffel och delar med sig av sina matupplevelser, lite vettigt tyckande med mera. Kul och läsvärt.

Det är väl lika bra att vi slänger in en lista också. Berger 113 är vi väl uppe i nu. En god nyhet här är att Eli ”Paperboy” Reed och hans nya singel finns på Spotten. Vi hoppas att fullängdaren når dit också snarast. Skön, energisk retrosoul när den är som bäst. För er som inte sett Paperboy på besök hemma hos Darryl Hall, kolla in den här. Det blir inte mycket bättre. Finns dessutom ett gäng andra shower att kolla in på Darryls sida, bland annat en cool stund med Nick Lowe. Vad har vi mer på listan förresten. Jo, bandet Midnight Scraper, som jag tror är från Sala eller något närliggande.  Lite Diamond Dogs/Faces-stuk sådär. Ja, och så trallar det väl på med lite andra sköna grejor som du kan kolla upp själv helt enkelt.

Eli "Paperboy" Reed i all sin prakt. Honom och hans band The True Loves vill vi ha på en scen nära oss. Helst på Katalin.

Robbie Fulks i Skutskär på lördag. Finns tråkigare sätt att spendera en lördag.

Man U mot Milan imorgon. Borde man kanske se på Stans Skönaste Italienare. Då kan man hålla på Milan, blir liksom enklast så.

Snön smälter där ute. Snart kan man bryta loss cyklarna ur cykelstället så man kan ställa in dom för vintern.

Har drabbats av tre abstinenser. Åre-abstinens, London-abstinens och Nerja-abstinens. Nej, förresten, fyra. New York-abstinens också. Frågan är om det finns någon form av medicin för detta?

Nu fick jag en PA & Co-abstinens också.

För er som följt Jobbutanklipp-Niklas och hans kampanj för att få ett drömjobb, kan jag meddela att det nu ryktas om tv-framträdande där. Detta efter att han lyckats bli intervjuad både i P4 och UNT. Bra jobbat. Det roligaste med UNT-intervjun tyckte jag nog var alla magsura gubb-kommentarer om hur man ska och inte ska bete sig, och vad man inte ska kräva, och bla bla bla. Fascinerade att folk är så bittra (eller möjligen totalt humorbefriade) att dom bemödar sig med att skriva såna haranger att dumstrutarna automatiskt börjar växa upp ur håret (eller snarare flinten) på dom. Jante sitter tydligen fett på sin betonghäck i vår lilla stad.

För övrigt tycker jag att vi lyssnar alldeles för lite på den här. Han har precis släppt en ny platta också, men det finns inte på Spotten ännu.

Och förresten, ett stort grattis till herrskapet Brandemark som nedkommit med ett gossebarn!

Ha en fortsatt trevlig vecka, och må solen värma er lekamen.

Annonser
kommentarer
 1. basjan skriver:

  Om du har missat ett fantastiskt matprogram kolla in det här herr andyb.
  Lördagen var mycket trevlig som du sa.
  John H. är alltid lika fantastisk.
  Mera vin åt folket.
  http://www.tv8play.se/play/226726/

 2. andyberger skriver:

  Tjena Janne, ja det kändes i söndags att det var en sjujäkla lördag.
  Kanon att man kan se Plura & Mauro på 8play, här i huset finns ingen tv 8 ännu, så det var ju kanon.
  Skål!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s