Solsken, lite skridskor och några fett fräscha konserter.

Publicerat: mars 16, 2010 i Uncategorized

Det fanns en gång ett band som hette Solen Skiner. Kom att tänka på det när jag kikade ut genom fönstret. Hade nån gammal Tonkraftsinspelning med dom på kassettband i slutet av 70-talet. Bluesig politisk rock spelade dom enligt Wikipedia. Det fanns (han finns säkert fortfarande) en duktig skridskoåkare vid namn Johnny Nilsson. Honom tänkte jag på idag, när jag iförd ett par vita adidasskor försökte ta mig fram på Uppsalas av glansis täckta trottoarer. Johnny tog guld vid VM i Japan 1963. Dessutom vann han 10.000 meter vid OS 1964. För guldet 1963 ficka han Svenska Dagbladets bragdmedalj. Den medaljen borde ganska många uppsalabor också få, för sina insatser på stadens slippriga gångbanor. Det var dagens gubbgnäll.

Det ser ut att bli en fin vår på Cirkus. Willie Nelson gästar, och det gör även Jackson Browne tillsammans med David Lindley.

För att inte tala om KB nu på torsdag. Magnus ”Snyggmange” Mattsson giggar loss vid 21-tiden. Ung fager man med gitarr och ett knippe bra låtar. Brudarna kommer att bli som tokiga.

Ibland blir det bra. I helgen blev det extremt bra, och det var ju inte svårt heller. Några kronärtskockor, en mozzarella, lite inlagd paprika, lite rödlök. Grilla och marinera lite zuccini. Gott som stryk. Att det sen serverades med grillade skivor av kalvstek, parmesan, kantareller och rosmarinpotatis gjorde ju inget.

En sallad att äta ihjäl sig på, eller i alla fall backa lite på.

Det var även annat gott i helgen, fredagskvällen bjöd på Coq au vin, och dessförinnan Sill i papper. Tack för tipset Jonas, sillen var en riktig höjdare.

Otippat nog har jag meckat ihop en Spotifylista, Berger 114. Vi hittar några bekanta namn. Som inledande The Inmates, med sin tolkning av The Blasters fina ”No other girl”. Dessutom lite annat som Bruce Channel, Geater Davis och Nick Curran & the Lowlifes. Lite soul, lite brötig rockenråll och andra tokerier. Som vanligt alltså.

Ikväll blir det en högtidsstund i soffan, hoppas jag. Chelsea tar emot Inter, som har 2-1 med sig från förra matchen. Men det ska vi väl kunna ordna. Drogba verkar i stöten, och John Terry kan säkert knoppa in en hörna eller två.

Apropå fotboll. Tobias Grahn i Mjällby verkar bli en skön färgklick i årets allsvenska, om man ska döma efter hans insats mot det där gänget från Solna.

Det har öppnat en turkisk restaurang, eller mezebar här i Uppsala,  vid namn Hodja. Ska vi ta och undersöka endera dagen, spännande.

Och till helgen ska vi invaderas av folk som är intresserade av bandy. Eller Isbandy som ungdomarna säger. Det lär väl bli som förra året, mycket pyttipanna som dagens lunch på krogarna på måndag.

Läste på http://www.rootsy.nu om en musikant vid namn Vince Melamed, verkar vara nåt för mig. En låt fanns på Spotten, tyvärr inte hans nya fullängdare ännu. Däremot finns han på iTunes.

Det finns bandnamn och så finns det bandnamn. Hipbone-Slim & the Knee Tremblers får nog sägas tillhöra den mer extravaganta bandnamnsskaran, eller?

Nu återstår till sist den stora frågan: Vad blir det till middag? Inte en aning, får gå och kolla på Lutis. Ses sen då.

Annonser
kommentarer
 1. MagnusR skriver:

  Det var ett tag sedan, men här är en Spotifylista med rymdtema som jag suttit och filat på ett tag: http://open.spotify.com/user/magnusring/playlist/4mWFZMh9G2F7bHNN3UfSpu

 2. andyberger skriver:

  Spejsat Magnus, det ska jag lyssna på ikväll!

 3. Lasse W skriver:

  God musik och mat. Man kan ju skippa potatisen. Tack för tipsen.

 4. MagnusR skriver:

  Här är en något mer jordnära lista, på tema flyg: http://open.spotify.com/user/magnusring/playlist/4pYm5yYBuj7PLQhOlmVFdh

 5. andyberger skriver:

  Tack för det Lasse. Ja, det finns dom som kan skippa potatisen, men inte jag, jag är en potato addict.

  Nordnära vare ja, Magnus. I alla fall om man jämför med din förra!

 6. andyberger skriver:

  Jordnära, inte Nordnära förstås.

 7. MagnusR skriver:

  Fast både Scandinavian Skies och Northern Lights är ju rätt Nordnära också. 😉

 8. Berger skriver:

  Så sant, så sant.

 9. MagnusR skriver:

  Här är listan med post/brev-tema som önskades också: http://open.spotify.com/user/magnusring/playlist/0TV6TJyIDz3xiMh3CLppQT

 10. Berger skriver:

  Efter en snabb blick på postlistan kan jag konstatera att det inte blir bättre än så här. Eller som dom sade på posten: Rekommenderas? Ja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s