Några spanska stänkare, stans största knä och lite ägglig rockenråll.

Publicerat: april 1, 2010 i Uncategorized

Dom spanska stänkarna stod Zlatan the man för igår kväll. Lite synd bara att Barcelona tappade in två baljor i egen bur. Men det blir ju lite extra spännande i returen förstås. Och spännande, det var det ju så det räckte och blev över. Grill-Janne och jag såg matchen på en drygt fullsatt bar vid namn Baren Baren. Vi blev dessutom bjudna på några stänkare från det skotska höglandet och lite holländsk pilsner därtill av den snälle barlegenden bakom disken. Stärkt av detta slängde jag mig sen upp på järnhästen för vidare färd mot Casa Garcia. Tyvärr hade någon underenergisk gatsopare inte direkt sopad gatan i korset  Ö. Ågatan och S:t Olofsgatan. Där blev det något man utan att överdriva kan kalla årtiondets sladd. Därför ser jag just nu ut som om jag varit med om ett bättre saloon-slagsmål. Vänster knä är ungefär i samma storlek som en fotboll i storlek 5. Ett och annat revben är ömt, dom flesta knogarna skrubbade, och ena ögat småskrubbat. Glasögonen for iväg i okänd riktning. Men, som kapten Andersson sade: Är huvudet dumt, får kroppen lida, Birger. Han kunde inte säga Berger på grund av sitt närkiska ursprung. Så var det med det, ska ni ut och cykla nån mörk natt, ta med sopkvasten, och lämna whiskeyn i Skottland.

Påsken är här. Och kokta ägg måste vara bland det tråkigaste man kan äta. Så vi hoppar det. Ikväll får det bli en baconlindad fläskfilé fylld med vitlöksost. Färskpotatis, grönsaker i ugn och en sås på färska tomater och vitt vin. Och en jääättetrevlig Chardonnay.

Dessutom tar vi och firar påsken lite lätt med en Spotifylista späckad med diverse påskalåtar.

Det där såg väl inte så gott ut? Men Glad Påsk ändå.

Stort tack till Zigne förresten. Han talade på sin blogg om att en av världens bästa plattor nu ligger ute på Spotten. Nämligen Dan Penn och hans ”Do Right Man”. Grym platta är ett rejält understatement. Jag har funderat lite, och den går nog fasen in på min All time top 10. I alla fall top 20. Lätt.

Nån gång på 90-talet lyssnade jag nästa sönder The River Detectives första platta. Två skotska killar som gjorde (och tydligen fortfarande gör) lysande pop. Nu finns deras tredje platta på spotten, den hade jag inte hört tidigare. Riktigt bra den också. Deras första verkar svårhittad, men är den nån av er som vill han den kan jag alltid bränna den eller skicka mp3-filer.

Det blir en blixtsnabb reportage- och kokboksresa till favoritresemålet om en dryg vecka. Skissbilder ska tas, mat ska undersökas och lagas. Spännande ska det bli. Dessutom firar en viss tapasbar 15 år den veckan. Och inte minst, trevligt resesällskap blir det. Passar utmärkt.

Eftersom ni inte får nåt påskägg av mig slänger jag in två listor istället. Berger 116 och Berger 117. Vad ska jag säga om dessa listor, som jag inte sagt 117 gånger förut? Jo, lista 117 tillexempel, den börjar med det lysande lilla bandet EIEIO och deras bidrag till tävlingen ”Världens bästa Chuck Berry-pastisch”. Låten heter ”Go west, young man” och är ett skolexempel på hur en låt ska göras. Om man gillar ölstinkande kaktusstickig rockenråll alltså. Och det där med Chuck Berry-pastich, en sån lista borde man göra. Eller, det borde alla göra. Gör det, alla som känner sig manade, så skickar vi dom listorna kors och tvärs till varandra. Ni har väl i alla fall inget vettigt för er den här långa gulfula slaskhelg, eller? Ja, och resten av 116 och 117 får ni kolla upp själva.

Jag har förresten återupptäckt bandet Sverige. Dom är bra dom. Och så heter dom ju så fint.

Vi avslutar väl med en klassisk video av ett klassiskt band. Sonen älskade den här när han var liten. Och nu har jag tvingat Lill-Sune att gilla den också. Vilket han gör. Det finns hopp om återväxten inom dinosaurie-rocken alltså. Gul påsk på er.

Annonser
kommentarer
 1. Z skriver:

  Häpp! EIEIO skivan finns ju här hemma. Bortglömd. Har inte lyssnat på den sen den köptes.
  River Detectives hade jag inte hört. Inte alls dumt.

  Glad Påsk !

 2. Blomman skriver:

  Glad påsk på dig!
  Skickar en bra interjuv med peter wolf angående senaste plattan.
  http://www.hereandnow.org/2010/04/peter-wolf/
  // Blomman

 3. andyberger skriver:

  Glad påsk själva.
  Näe, river detectives är ju inte så dumma Z.
  Tack för det Blomman, ska kolla upp den imorgon bitti. Vi hoppas att nya plattan med Wolfen är lika bra som den förra.

 4. Lasse W skriver:

  Cykel+mörker+rullgrus+%=en dålig ekvation. Hoppas du repar dej snabbt.

 5. andyberger skriver:

  Tack för det Lasse, ja nu börjar det faktiskt likna nåt. Jag har dessutom varit ute och övningskört cykeln några gånger, så man inte blir ringrostig eller får cykelskräck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s