Doften av en flamberad lammullströja.

Publicerat: april 11, 2010 i Uncategorized

Den var inget att leka med. Meningen var ju förstås att endast flambera lite schysst kalvkött. Men det blir ju inte alltid precis som man tänkt sig. Den här gången blev det som så att min vänstra arm, som täcktes av nämnda lammullströja hastigt råkade komma ivägen för den tjusigt brinnande fulkonjaken. Det uppstod inga brännskador eller något sånt, det enda som hände var att en otäck doft, för att inte säga stank, infann sig i det Bergerska köket. Stanken försvann dock lika snabbt som den infann sig, och lika skönt var det. Då kunde vi fokusera på att sätta i oss kalven med rosépepparsås och en härligt onyttig potatisgratäng. Retromiddag, typ. Och oförsämt gott dessutom.

Därefter kunde vi trampa över till KB och lura chefen att slå på TV4 sport för att kolla in en av årets matcher, Barca-Real. Det blev en rätt trevlig historia, trots att Messi ”bara” gjorde ett mål. Zlatan fick inte vara med, han har lite ont i benet, eller som vi pratade om på fejjan igår kväll, han kanske helt enkelt vabbar?

Apropå KB, i fredags var det skivspelardags med Sören G. (i vanliga fall sångare extraordinaire i legendariska bandet Rävjunk), något som inte hänt på länge. Kul var det, mycket bekanta ansikten och rätt så bra påställ på musiken tror jag vi fick till också. Det blev som det brukar, en blandning av soul-rock-punk-funk-blues ungefär.

Imorgon lyfter Ryamattan mot Alicante med dom vuxnaste medlemmarna av familjerna Garcia och Berger ombord. Därefter en liten 50-milatripp i bil i den spanska natten. Fick just veta att det är 80% chans till sol i Nerja på tisdag, det låter tryggt. Vi vill ha fint väder när vi ska plåta strandmat och annat gott.

Hästar kan man inte riktigt lita på. I alla fall inte dom som luftades på Mantorp i helgen. Exakt ingen häst gjort som vi i hästbolaget bestämt. Kan det bero på att vi bara var två av tre styrelseledamöter på sammanträdet? Grill-Janne var utlokaliserad till sydligare nejder.

Chelsea kunde man dock lita på. Tyvärr inte Degerfors, även om jag nog tycker att dom stod för det roligaste och kvickaste spelet mot Henke Larssons Landskrona igår. Men man måste ju göra mål också.

Och precis här kommer det några Spotifylistor igen. Berger 118 och Berger 119. Några namn: Poppiga Jonny Polonsky, som Rick Rubin producerade nån gång på 90-talet. En fin platta. Gamla räven Don Dixon dyker upp. Det gör Lucy Kaplandski också. Dessutom några gamla svenska klenoder. Kommisarie Roy, som jag helt hade glömt att jag har på vinyl till och med. Dessutom garagepoppiga The Pushtwangers, dom står också och pryder sin plats i vinylhyllan minsann. Och nu finns dom alltså även på Spotten, inte illa. En annan rätt morbid sak bör nämnas också. Soulmannen Eddie Holloway med sin söta melodi kallad ”Must I kill her?” Texten i denna lilla historia handlar om att Eddies flickvän lämnar honom för att istället inleda ett förhållande med en annan tjej. Så Eddie frågar sig då alltså, must I kill her? Och kören i bakgrunden sjunger sött ”kill her, kill her”… Var får dom allt ifrån, undrar man?

Eddie Holloway, det verkar vara en hårdhudad herre.

En gammal europamästare gick ju sorgligt nog ur tiden  för ett tag sedan. Lillen Eklund. Honom har man sett runt Uppsala i rätt många år nu. Det sista gången jag såg honom var vid en bardisk här i stan för inte mer än tre fyra veckor sedan. Han såg inte sådär överdrivet lycklig ut. Dessutom lade han in en stöt på en av damerna vid bardisken och den matchen förlorade han på poäng. R.I.P Lillen, och hoppas dom är snälla mot dig där uppe.

Hasta Mañana då, eller vad det heter.

Annonser
kommentarer
  1. MagnusR skriver:

    En Spotifylista med lite blandad svensk humor kanske kan vara något: http://open.spotify.com/user/magnusring/playlist/44unKHph9MrhJEMeAF7lm6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s