Två veckor av tapas, aska och bussande.

Publicerat: april 26, 2010 i Uncategorized

Det som skulle bli fem snabba dagar blev till sådär 11 dagar. Och varför förstår väl dom flesta. Islänningarna drog loss topplocket på en fjällajökur och därmed blev det nån slags flygplansrockenråll som sällan skådats. Señor Garcia och jag fick därmed gott om tid att spåna på manus till filmen Vulkanen, och även till uppföljaren, Vulkanen – återkomsten, typ. Under en av våra flygplatsfärder blev vi dessutom intervjuade av en tysk dagstidning. Kändes stort. Hur som helst blev det en trevlig och underhållande tripp, och vi fick även en drös rätt hyfsade bilder att jobba med till kommande projekt. Avslutningen av detta äventyr kan nog klassas som något av ett crescendo. Buss från Alicante till Stockholm. 45 timmar non-stop, med pauser för bensträckare och mat. Torsdagen innehöll frukost i Spanien, lunch i Frankrike och middag i Luxemburg. Fransoslunchen var fin. Vägkrog+tant+stekbord+biff. Stektanten frågade om jag tyckte biffen var lagom stekt eller om hon skulle steka mer. Så det blev en fin rare biff med nån slags pepparrotssås och pommes frites. Ett glas rött och strålande sol till detta, och helt plötsligt var bussresa rätt OK. En av busschaufförerna, kommisarie Frost, hade dessutom ett glatt förhållande till bussmikrofonen, och ropade med jämna mellanrum ut att man skulle ta sig till bussens pentry och köpa stänkare alt. varmkorv med bröd. Försökte tre gånger köpa korv, men misslyckades. Stänkare lyckades dock vid samtliga försök. Förresten så var Alicante en rätt trevlig, men svårorienterad stad. Vi gick mest i cirklar, men kom som tur var alltid fram till rätt tapasbar. De bästa barerna bjöd på underhållning – mixade ljud av metallsåg och rutten gitarrist i skön förening. Och saluhallen en lördag förmiddag var en upplevelse, synd att man bodde på hotell, annars hade man handlat upp sig på en rejäl middag där.

Fiskhandlare med pondus kollar verktyget. Från saluhallen i Alicante.

En dag på stranden. Soft pick-nick med Fru Berger och Garcia-Rosendahls.

Lyssnar på nya Peter Wolf, och det är fasen svårslaget. Hans förra platta, ”Sleepless” kom för sådär åtta år sedan, och den har jag inte tröttnat på ännu. Den nya,”Midnight Souvenirs” verkar vara gjord av samma virke. Högst njutbart. Inledningsspåret ”Tragedy” delar han med Shelby Lynne, och det kan ju inte bli fel. Och – näst sista spåret ”The night comes down” tillägnas ingen mindre än Willy de Ville, har man inte smält förut så gör man det där och då. Köp.

Ingen rädder för vargen här.

Vad ska man säga? 7-0 till Chelsea mot Stoke igår. Men det känns ändå oroligt med två matcher kvar, och en av dom mot Liverpoolarna, som verkar ha kommit igång ordentligt så här i elfte timmen. Och Degerforsarna har två matcher med 1-0-förluster i bagaget. Fast det känns som att det lossnar snart, kanske redan i morgon…

Slängde ihop en fetinglista också. Berger 120 innehåller bland annat fyra spår från den finfina hyllningsplattan till Warren Zevon, ”Enjoy every sandwich”. Här finns även lite nytt från ”Paperboy” vars nya platta nu ligger ute på spotten i sin helhet. Honky tipsade om dansken Thorbjørn Risager, och det gjorde han rätt i. Han får inleda listan. Nu är inte jag direkt känd för att vara musikalisk. Men jag tror mig ända ha hittat något som Hoyt Axton och Nirvana har gemensamt, lyssna själva på låtarnas intron. Eller så är det bara i min förvirrade kola…

Jaha, och nu lackar det mot Valborg. Kanske bäst att man går ner till Le Parc och håller en stol till fredagseftermiddagen redan nu?

Dåså. Over & Out för den här gången.

Annonser
kommentarer
 1. Z skriver:

  Välkommen hem till gamla Svedala.

  Förgrämat! P Wolfskivan har inte nått Bolanche.

 2. ÅkeM skriver:

  Jag vill också sitta fast i Spanien med Tapas och stänkare. De enda resor som har gjorts är pendling till Borlänge och där finns det inte ens några Peter Wolf skivor enligt Zigne.
  Hälsar Mohlin i åsnan Iors skepnad

 3. andyberger skriver:

  Va fasen, det var tokigt. Ni får väl beställa den från nån sån däringa internetaffär då.

 4. ÅkeM skriver:

  Nu har Herr Vargs skiva kommit in på iTunes, kvällen är räddad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s