Gröna björkar, uteserveringar och ett rassligt knä.

Publicerat: maj 5, 2010 i Uncategorized

Tittar man ut genom köksfönstret så börjar hängbjörken gröna till sig lite. Det borde betyda att värmen snart är här. Solen lyser onekligen, men så jäkla varmt är det inte ännu. Men det löser sig väl. Helgen som gick blev som det brukar bli runt månadsskiftet april/maj i Uppsala, rätt livat alltså. Sista april innehöll promenad på behörigt avstånd från forsränningen, sill på balkongen, en trevlig eftermiddag på Le Parc (eller Jurassic Parc som vissa kallar det), och till slut skivspelning på KB. Lördagen blev huvudsakligen en 120-årsfest, med 6 vuxna och en lite mindre gäst. Och trevligt blev det, ganska länge till och med. Söndagen blev således en dag i träda.

Nu ser vi glatt fram emot en ny helg, som däremot verkar väldigt oplanerad. Det var länge sedan. Det enda just nu som är planerat är väl 7 rätt på hästarna. En annan sak som ligger i pipeline är att sätta igång med lite lufsande i skogen igen. Det finns dock ett hinder. Ett knä som inte gillade att cykla omkull och landa rätt i asfalten för sådär en månad sen. Denna för löpning viktiga kroppsdel vill liksom inte riktigt piggna till. Hur som helst finns det nåt slags lopp inbokat i slutet av maj, visserligen bara 5 km, men ändå. Måste ut och skaffa mig ett par nya springpjuck också, dom gamla blev utdömda som riskavfall i Alicante, och fick där sina sista steg.

Såg förresten uppsalabandet Swamp Thing i fin form på Katalin på Valborg. Hann bara med 4-5 låtar, men det satt som en studentmössa.

Unkool Hillbillies, rockenråll och rockabillygäng med uppsalaanknytning blev omnämnda i högst positiva ordalag i Olssons söndagskrönika i helgen, det är dom värda. Svänger find om dom gubbarna.

Nu börjar det faktiskt bli dags att hänga lite på uteserveringar med en kaffe, öl eller vad man nu känner för. Fågelsången häromdan var inte dumt i solgasset, och Parcen i helgen var bra det också, om än lite trångt. Så pass trångt att man fick gå till Trattorian för att låna muggen. Men så brukar det ju bli på Valborg.

Le (Jurassic) Parc sista april. Bilden till vänster, dom som fick plats på serveringen. Bilden till höger, dom sin inte fick plats.

Självklart bifogas här en så kallad spotifylista även denna gång. Listan vid namn Berger 121 innehåller konstigheter såsom Flaco Jimenez, Boo Hewerdine, Roscoe Shelton, Justin Nozuka och kanske ytterligare ett tjog artister. Kolla in själva så får ni veta mer. Spotify har ju förresten genomgått en liten uppdatering. Jag känner mig lite kluven inför att helt plötsligt fått mitt iTunes-arkiv importerat till Spotten också. Tyckte det var ganska bra att ha dom på varsitt håll, men det är väl en vanesak. En kul grej är förstås att man kan lyssna på sina facebook-vänners listor, om dom väljer att lägga ut dom för granskning. Riktigt schysst. Nu väntar jag bara på att man ska kunna skapa mappar i spotten också, så man kan sortera listor på ett vettigt sätt utan att ha en hundratrettio meter djup rullningslist där till vänster. Nån som vet om man kan få fram detta snart?

På musikfronten här i Uppsala ser det lugnt ut för tillfället. Roy Hargrove den 21:a på Katalin och Walter Trout den 26:e, samma ställe. Annars verkar det inte vara något för mig iallafall.

Chelsea har en match kvar nu, om det vill sig tar dom hem ligan i helgen, men det går liksom inte att hoppas för mycket ännu. En match är en match, typ.  Degerforsarna lirar uppe i Sundsvall ikväll och det blir ingen lätt historia. En pinne där får man nog vara nöjd med. Såg förresten att Brage knäppte till Öster igår, kul att nykomlingarna från Borlänge skött sig så bra hittills. Och Zlatan fick spela dryga timmen igår, och gjorde det tydligen hyfsat dessutom. Hoppet är väl inte ute än, han blir nog kvar i Barca nästa år också, även om det (med all rätt) gnällts mycket den senaste tiden. Och vårt uppsalalag Sirius, som spelar i div 1 (det som förr i tiden hette div 3!) vann visst en match häromdagen också.

Det var väl det hela, ut i solen med er, vi ses.

Annonser
kommentarer
  1. Z skriver:

    Instämmer i det där med sortering av listorna i Spotify. Kaos i rullningslistan.
    Heja Brage!

  2. andyberger skriver:

    Brage är på hugget! Tyvärr tappade mina Degerforsare in ett 2-2-mål i 90:e uppe i Sundsvall, men det blev en pinne i alla fall. Vi ser fram emot att se de två brukslagen i allsvenskan om ett par år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s