Burgare, besiktning och lite summer fun.

Publicerat: maj 20, 2010 i Uncategorized

Jomenvisst. Igår blev det hamburgeza extravaganza på Bullitt. Mätt fortfarande. Orkade knappt en öl på Biztron efteråt. I-landsproblem. Fördelen med det är att jag inte behövde äta frukost innan det var dags att susa Chrysler till Bilprovningen. Där träffade vi en snäll kille som talade om att vi borde fixa en glappande spindelled.

Och när man en dag som denna kommer ut i solskenet går det inte att tänka på så mycket annat än Barracudas gamla fina singel ”Summer fun”. En sann klassiker, babararacucudada. Snurrar här i bakgrunden i detta nu faktiskt. Satt precis och funderade på att det nog är dags att slänga ihop en fin sommarpoplista i Spotify, och det borde väl ni också göra kära vänner. Så vi kan dela med oss lite till varandra.

Du ser ju själv. Kan det bli mer sommar? Nej, det kan det inte.

Håller på med lite sommarmeny till ett stycke restaurang, inte bra så här på förmiddagen, när hungern lätt smyger sig på.

Fredag kväll innebär Roy Hargrove på Katalin, vilket jag tyvärr missar den här gången. Det var en trevlig konsert senast jag såg honom, så jag får väl nöja mig med det. Kökstjänst står på schemat istället för konsert.

Degerforsarna föll tydligen med flaggan i topp igår mot Elfsborg i svenska cupen, 2-0 till boråsarna, varav det ena på straff. Och Silly Season verkar vara kraftigt på ingång nu, det är inte mycket annat än Zlatans vara eller icke vara i tidningarnas sportbilagor för tillfället. Mitt amatörtips är att han stannar i Barca.

Såg att det gamla poppiga gänget Sonic Surf City spelar i Stockholm ikväll, på Marie Laveau på Söder. Skulle varit kul att se minsann. Men jag får nöja mig med att köra ”Drivin’ in my Saab” i stereon istället. Inte fy skam det heller. Funkar utmärkt att följa upp ”Summer fun” med kan jag tipsa om, prova själv.

Annat trevligt på musikfronten: John Paul Keith & the One Four Fives i Stockholm i morgon fredag. Olsson meddelade igår att dom spelar på något som heter Pumpan, Färgargårdstorget 1 i Hammarbyhamnen, om någon känner sig hågad.

Fårö? Är det fint där? Jag bara undrar om det skulle vara värt ett litet besök i sommar?

Vissa saker får man aldrig riktigt nog av. Som till exempel Trattorians ”Insalata di Mare” Det måste vara sådär 20 år sedan man först provade den. Smakar lika utmärkt nu som då. Helst i kombination med en skvätt kallt vitt och lite sol på trottoaren, och en bit grillat vitlöksbröd förstås.

Ska vi ta och slänga in listan då. Berger 124 är vi uppe i. Inleds med obskyriteter som Mack Vickery och Kaiser George & the Hi-Risers. Självklart blev jag tvungen att slänga med ett par spår från Stones nyutgåva av” Exile on main street” – fattas bara annat. I övrigt, She&Him, från senaste plattan med en fin NRBQ-cover, James Brown, Black Keys och t.ex. Harlan T. Bobo (som förresten även han spelar på Pumpan samma kväll som John Paul Keith). And the rest you can find out for yourself, som det heter.

Kan förresten meddela att Konsertbaren snart stoltserar med stort öppningsbart skjutfönster, med barskiva och barstolar både innanför och utanför. Det blir fint i högsommarvärmen det.

Nej, fan, ett litet jobbryck till kanske, och sen en lunchpromenix i finvädret. Ta det lugnt, och glöm inte solkrämen.

Annonser
kommentarer
 1. popgiss skriver:

  Klart du skall åka till Fårö, Andy! Om inte annat för favoritstället Kutens Bensin där storheter som Billy Bremner, Willie Nile, Mason Ruffner och Eric Bazilian (för att nu bara nämna några) uppträtt genom åren. Nåt nytt på gång varje sommar. Hemsida: http://www.kuten.se/

  Kuten själv är en mycket gemytlig herre.

  Sen får ni naturligtvis inte missa Östergarnslandet när ni ändå är på Gotland. Fantastiska krogar finns i Kräklingbo (Krakas), Herrvik (Hamnkrogen), Ljugarn (Smakrike) och landskapet är bedövande vackert. Krakas och Smakrike erbjuder dessutom övernattningsmöjligheter om man är ute i god tid. Rekommenderas.

  Visby väljer man helst på eftersäsong (absolut inte vecka 29 eller Medeltidsveckan), då turistinvasionen lagt sig lite men utbudet är minst lika bra. De bästa krogarna har öppet hela året, jag vill minnas att Visby är krogtätaste staden även på åretruntbasis. Personliga favoriter är Bakfickan (fisk & skaldjur), Donners Brunn (bäst i världen), 50 kvadrat (toppklass), Brinken (genuin 50-talsmiljö perfekt för lunch), Lindgården (anrikt ställe perfekt för disponentmiddag, jag säger bara plankstek) och en hel radda till.

  Så, svaret på din fråga är JA. Ta en dag i Visby, två dagar på Fårö, fyra dagar på Östergarnslandet så har du en förbannat fin vecka. Hör av dig om du kommer ner till ön, så skall jag be att få se dig på en pilsner. Jag håller till i Gammelgarn hela sommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s