Första gången jag drömde om spaghetti.

Publicerat: juni 2, 2010 i Uncategorized

Eller spaghetti förresten, vaknade klockan 03.00 med canneloni maccaroni i huvudet. Inte rent fysiskt alltså, utan den där vedervärdiga dängan som Lasse Holm plågade oss med för sådär 25 år sedan. En minst sagt chockartad upplevelse. Inte så konstigt att det inte gick att somna om efter den smällen. Tror dock att jag vet vad dessa konstigheter beror på. Igår fick jag lite fina cannelonitips av min gode vän Patri, pastakock av rang, inför sommarens kockäventyr på Fårö. Men frågan är, varför skulle Lasse lägga sig i det?

Nu är jag dock i balans igen, och tänkte snart bege mig till the office där det ska plåtas lite spanska maträtter, ska bli spännande.

Apropå ingenting, så läste jag häromdagen om min gamla hjälte Moon Martin, som innan solokarriären var med i gruppen Southwind som gjorde tre plattor. Motor i denna grupp var en man vid namn Fontaine Brown. Han gjorde senare en platta under namnen Fast Fontaine, den var inget vidare, men hade ett rätt fräckt omslag. Dessutom skrev han ”Closer to the flame” åt Dave Edmunds. Till saken nu då: På Spotify finns en utmärkt soloplatta med denne Fontaine, plattan heter ”Tales from the Fenceline” och ett av spåren från den finns på listan Berger 126. Kolla upp den.

Igår var det motionslopp. Inte för undertecknad dock, som med justerat knä istället fick sitta under ett träd med ett glas rött. Det funkade det också.

Nu kör vi sista svängen på KB med vårens meny, nästa vecka är det meningen att sommarmenyn ska börja serveras, en lite enklare sak med lite fräscha prylar. Gotlandsmenyn är satt, så nu väntar vi bara på avfärd.

Undrar hur länge det dröjer innan Zlatans ”agent” får kicken? Brage-Degerfors 1-1, det var säkert rättvist. Tror att Sveriges stolta fotbollslandslag spelar match ikväll, känns inte sådär jätteupphetsande nu när VM-febern börjar sätta in.

Restaurang La Fleur har fått beröm av vänner och bekanta, den får vi ta och besöka, nån gång framåt hösten.

Sweet Emma & the Moodswingers på S:t Eriks Torg på söndag vid 6-tiden, är det fint väder så… Och Janne Hellman vänder plattor på Biztron på fredag kväll, det kan bli kul.

Nej, nu är det dags för en sväng till Salong Kjell, frillan måste putsas och ansas. Vi ses.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s