Högsommar med Costello och kålpudding.

Publicerat: juli 6, 2010 i Uncategorized

Dagen började bra. Brassade kålpudding till dagens lunch under ackompanjemang av Elvis Costello och hans tre första plattor. Hans tre bästa också, om nu någon skulle fråga mig. Annars är det lite Ground Hog Day-varning här på ön. Blå himmel varje dag, inga moln. In i köket vid 10-tiden, ut ur köket vid 22-tiden. En kall öl, något annat gott och sedan schlaafen gut. Samma sak, varje dag. Men kul som fan är det.

Lyssnade förresten i natt på Ulf Malmros sommarprogram i efterhand, vilket inte alls var dumt.

Närmast på schemat står väl lite mer jobb, karaoke på Badrestaurangen och semifinal i vårt kära fotbolls-VM. Vi hoppas att Holland tar sig till final va? Badrestaurangen förresten, undrar hur engelskspråkiga tolkar det namnet?

Degerfors torskade mot Ljungskile, illa, mycket illa. Men vi hänger kvar i toppen ett tag till.

Storsäljarna på Carlssons hittills: Farsans burgare (med ägg, bacon, ost, friterad färskpotatis och sallad) och Penne Rigate med sidfläsk, champinjoner och salvia.

Och ynglingarna dricker Jack & Coke like it’s going out of style.

Rickfors på The Badrestarangen 20 juli, kanske kan bli trevligt, grym sångare han Mikael.

Väntar ivrigt på att det ska bli lite tung livemusik på Kutens, väntar så ivrigt att jag häromkvällen anmälde mig till deras evenmang med Mason Ruffner den 31:a juli, såg dock inte att det var förra året.

Har varit lite lätt frånvarande vad gäller händelser i den musikaliska världen, men här kommer hur som helst en lista, Berger 128, med några för mig nya och trevliga namn. Dessutom några gamla och trevliga. Exempelvis The Loose Salute, The Damnwells (fastnar alltid för såna fräcka namn) och Mumford and Sons. Bland gamlingarna finns favoriterna Bishops med sin version av John D. Loudermilks ”Mr Jones”, en låt från Moonproof, Tyla Gangs andra platta som nu finns på Spotten. Vore fint om deras bästa, ”Yachtless” kunde komma in också. Listan avslutas med ”Dancing on my own” med Robyn, en riktig popdänga, och det säger jag inte bara för att min bror Patrik ”Pattegrisen” Berger varit med och komponerat och producerat, utan för att det är så.

”It’s raining” med Rick Derringer, vilken sommarlåt förresten!

Storfrämmande hade vi här i veckan också, Almunges grillkung numero uno med Fru intog campingen här intill, med bodde mest på Carlssons. Det blev några riktigt trevliga kvällar med mycket skratt, mat, dryck och myggbett. Och snart ramlar det in mer bekanta från Upplandsslätten, Sune the Man bland andra kommer att förära oss med besök, inte illa.

Nej, fy fasen, nu kanske man skulle ta och ladda upp med en Briska. Tror det är en cider. Alla går omkring och dricker såna här, till och med kockarna på grannkrogen, mitt på blanka dan. Ingen ordning på nånting. Skål, vi ses och hörs.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s