Lite Lemon & Lime-te, en dubbel Bamyl och Jimmie’s senaste

Publicerat: augusti 3, 2010 i Uncategorized

”Jimmie” är förstås ingen annan än Jimmie Vaughan. Hans senaste platta ”Plays blues, ballads and favourites” finns nu på Spotten. Har inte hunnit lyssna mer än en gång helt, men det är, förstås, som vanligt bra. Lemon & Lime och dubbel Bamyl använder jag för att jaga iväg en legendariskt envis förkylning med inbyggd feber. Inne på tredje dan nu, så vi hoppas att skiten ska vara long gone by tomorrow, typ. Det blir ju lite trist för de andra herrarna i köket att bara jobba långpanna vareviga dag.

Har varken hunnit Spottifajja eller blogga den senaste månaden, så på det viset blev det här ofrivilliga arbetsuppehållet ändå lite positivt.

Annars då? Jovars, Carlssons har haft finbesök av släkt, vänner och kändisar i en strid ström. Sommarens hittils bästa citat kommer från en viss Herr Greijder: ”Farsans Burgare, vilka jäkla grejjer”. Detta enligt säker serviskälla. Dessutom hade vi besök av ett regnväder extraordinaire häromsistens. Det resulterade i att man fick vada över gräsmattan till hemmet, med skorna i handen och brallorna uppdragna en bit över knäna. Vildmarksliv or what?

Vad händer i musikvärlden då? Det vete tusan. Men jag såg något om att Roxy Music skulle göra nån slags comebackturné i England under hösten. Dom har man ju aldrig sett, skulle kanske vara något, eller vad säger grabbarna där hemma i Uppsala?

Dessutom hoppas jag på att Herr Curling gör slag i saken och bokar Deadstring Brothers till Katalin i höst, dom kommer ju en sväng till Sverige i oktober, så möjligheten finns…

Och idag serverar de ihärdiga gossarna i köket strömming till lunch, man börjar redan bli lite hungrig.

Satt igår och tänkte att det snart är dags för Premier Leauge att dra igång, hej vad tiden går. Ska bli spännande att se vad herrarna i Chelsea hittar på i år. Och i Degerfors har det varit turbulent igen, tyvärr slutade det med en Berger mindre i laget, då det helt plötsligt blev övergång till Örebro SK. Hmm… Inte helt populärt.

I lördags blev det en så kallad utflykt Grand Luxe. Mat och dryck packades på kärra. Kärra hängdes på Porschetraktor. Porschetraktor med chaufför Kent vid ratten tog oss till natursköna trakter inte många får möjlighet att se här på ön. Det var en härlig kväll som sen fortsatte på Carlssons med ett par stadiga Irish, och därefter avslutning på Porscheägarens altan till framåt småtimmarna.

Såg förresten Mikael Rickfors på the Bad Restaurant häromveckan. Han spelade akustiskt tillsammans med Jonathan Stenson, som inte är dum alls han heller. En mycket trevligt kväll, med ett gäng av Rickfors egna låtar uppblandade med väl valda covers och skönt mellansnack.

Det här har väl många av er sett redan, men här kommer det igen. UNT-reportage från Carlssons.

Dessutom kan ni ju kolla in det här också, Fru Forslin och Fru Berger med lite grilltips i Svenskan.

Har kokat ihop en liten spotifylista också förresten. Berger 129. Vi kör lite Jimmie Vaughan, Jonathan Stensson, She & Him, Sven Zetterberg (som har landat med ett par plattor på spotten). Dessutom, en av världens bästa covers alla kategorier – ”C0me on let’s go” med Paley Brothers & Ramones. Den gamla Sire-singeln har gått varm mången gång i hemmet kan jag säga. Nu finns den alltså på spotten, som en del av soundtracket till filmen Rock & Roll High School. Dessutom hittar du lite andra fina grejor som t.ex. Coco Montoya.

Tänk på att denna dryck kan vara starkt beroendeframkallande.

Sommarens dryck. Gotlands Bittar. Har en känsla av att det kan bli lite av höstens dryck hemma i Uppsala också. Men det räcker med en om dagen. Så det så.

Det var det för den här gången. Nu ska vi försöka jobba järnet i två veckor till, sen blir det hem till vanligheterna igen. Som kanske inte blir så jävla vanliga, men det vet jag inte riktigt än. Vi ses.

Annonser
kommentarer
  1. Lasse W skriver:

    Måste ta mej tid att lyssna på Jimmie, Zetterberg m.m. Gotlands Bittar måste man ju beställa. Hoppas man inte måste beställa en hel låda.
    Greider är för skön. Läste att han gästat ön.
    http://www.facebook.com/lassewan?v=wall&story_fbid=138063666233098&ref=notif&notif_t=feed_comment#!/group.php?gid=5496473564

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s