Söndag, the king of weekdays, typ.

Publicerat: september 5, 2010 i Uncategorized

Så är det väl? Här känns det så i alla fall. Sitter här och lyssnar på The Unkool Hillbillies (som är ett minst sagt lysande rockigt och bluesigt band från Uppsala med omnejd) och tar en sval öl. Under tiden kokar en Coq au Vin-variant på spisen. Det är rockenråll, det är lugnt och skönt. Det är söndag.

Efter några kvällar i KB-köket blir det några dagar med andra uppgifter, vi får hoppas att höstens stora projekt går i hamn snart, då blir det jobba av på allvar. Under tiden kan vi se fram emot till exempel en antagligen rätt medioker fotbollsmatch mot San Marino (eller vad dom heter) på tisdag. Samma kväll blir det besök på Stans skönaste Italienare med Maestro Hägg.

Just det, det lysande lilla bandet Tyla Gang har lagt ut sin klassiska gamla platta ”Yachtless” på Spotten. Det kräver några lyssningar, i och för sig har jag den både på vinyl och CD redan, men ändå. Dessutom ryktas det om att Sean Tyla (från Tyla Gang och Ducks Deluxe förstås) bildat nytt band tillsammans med trumslagare extraordinaire Ingemar Dunker, gitarrspelare Billy Bremner och saxspelare Micke Finell. Bandet ska kallas Trouble Boys, efter Billys klassiska låt med samma namn. Frågan jag ställer mig är om det kommer att finnas en basist också, och isåfall vem. Kan hur som helst säkert bli trevligt att kolla in.

Fenomenmannen kom härom veckan med den lysande idén att vi i höst ska åka till Leamington on Spa och kolla in Southside Johnny & the Asbury Jukes. Så det ska vi nog göra. Hoppas bara att han hinner lägga in det i schemat mellan alla bouletävlingar och Tequilarace han deltar i…

Tror att jag blivit beroende av rosépepparsås.

Och inom en snar framtid kommer det att bli countrykväll på KB med livemusik och två kofösare till DJ:s. Dessutom T-bone-steak, sizzling fajitas och annat trevligt i matväg. Vi får se om vi kan få hem lite Lone Star också.

En gammal klassisk Keith Sykes-platta som finns här i vinylhyllan. Dock inte på Spotten tyvärr.

En lista. Berger 132 hittar du här. Vi brakar loss med Roy Loney i högform och lite Southside Johnny förstås. Längre ner i listan hittar ni en herre vid namn Keith Sykes. Låtskrivare och sångare från Texas om jag inte minns helt fel. Han jobbade en del med bl.a. Rodney Crowell på 80-talet och har skrivit en räcka bra låtar. De tidiga plattorna finns tyvärr inte på Spotten, men väl ett gäng lite nyare, som jag inte lyssnat så mycket på ännu, men det kan helt klart vara värt att göra. Han har även skrivit låtar som bl.a. spelats in av Dr. Feelgood och Mitch Ryder. Check him out, helt enkelt. Och hittar ni Mitch Ryders John Mellencamp-producerade platta, med Keith’s låt Big Time, köp den.

Det var väl det hela för den här gången. Nu återgår jag till spisen för att se hur det utvecklar sig där. Ha en fortsatt fin king of weekdays gott folk. Det ska vi ha här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s