VM i Rydberg, ett par listor och lite annat tjafs.

Publicerat: november 4, 2010 i Uncategorized

Först av allt kan jag konstatera: Long time, no see. Men så blir det ju ibland, speciellt när kvällarna mestadels tillbringas i ett kök, och dagarna går åt till diverse planeringsarbete. Träffade popquizmaestron Herr Ring på Le Parc i natt, han påpekade att det var dåligt med bloggande, så nu får det bli lite skärpning här.

Ser fram emot inofficiella VM i Biff Rydberg, som går av stapeln på KB på lördag kväll. Nejdå, inte så seriöst, men ändock, en rätt massiv bokning där det mestadels kommer att avnjutas denna klassiska svenska rätt. Kock-Mats och undertecknad ska göra sitt bästa för att skyffla ut maten på rättan sätt.

Hittade ytterligare en gammal favorit på Spotten förresten. Charlie Pickett & the Eggs. Rock & Roll som den ska spelas och låta från way down in Florida. Plattan (Bar band americanus) är en samling med det mesta av det bästa från några av bandets skivor. Här kan man avnjuta miniklassiker som t. ex. If this is love (can I get my money back)? och Marlboro Country. Fantastiska låtar, som dessutom heter som låtar ska heta. Charlie gjorde en helt grym liveplatta vid namn ”Live at the Button” som gick varm på vinylspelaren under större delen av 80-talet. Det enda jag saknar från på samlingen är röjaren Doreen där Charlie lirar vild ylande slide med mickstativet. Essential listening, mina vänner.

Charlie Pickett & the Eggs way back in the days. Vad hunden heter känner jag i skrivande stund inte till. Charlie tvåa från vänster.

Tänkte klämma till med några Spotten-listor också såklart. Här kommer Berger 136 och Berger 137. Några trevliga nyheter på Spotten: James Intveld har fått in några låtar till i det gigantiska biblioteket. Honom kan man inte få för mycket av. Lyssna på One sweet letter så förstår du vad jag menar. Det har dessutom dykt upp ett nygammalt album med hjälten Steve Forbert – ”Down in flames” spelades tydligen in som något som skulle bli hans typ femte platta ungefär, på 80-talet. Och först nu släpps den alltså. Det låter som vanligt alldeles utmärkt, för att inte säga skitbra. Hittade förresten en annan gammal favvis också. Svenska bandet Mop Tops platta ”Inside”, med bland annat – just det – den grymma låten Inside. Riktigt bra svensk pop med ringade gitarrer och rasslande tamburiner. Resten får du kolla in själv.

Uppsalabandet Unkool Hillbillies gör USA osäkert i detta nu. Spelar bland annat på Lakeside Lounge söndag 7 november 21.00. Eric Ambels sköna rockhak, inte illa, för att inte säga, stort. Don’t miss it Olsson, har en känsla av att du skulle gilla det här gänget live. Rock on Richard, Stefan och Co.

Och just nu skulle det sitta fint med till exempel kåldolmar. Det kanske borde tillagas till söndagmiddag. För det är väl söndag som är nästa lediga dag.

På söndag får vi dessutom veta om fotboll is a Sirius game. Kval till Superettan mot Jönköping. Vore kul om Sirius gick upp. Om inte annat för att vi då skulle få besök av Degerfors här i vår lilla stad. Såg några snygga baljor med ena ögat igår kväll, när Chelsea lekte upp ryssarna på läktaren. Värmde i höstmörkret.

Nej, nu får det bli lite kaffe och en och annan ritning, laters.

Annonser
kommentarer
 1. Tobbe skriver:

  Hallå Andy!
  Det är visst nån som är tillbaka. Gott att se. Det har blitt nåt knas med 137-länken för den skickar till 136 den också. God musik är alltid en bristvara, så dina listor är viktiga.

 2. andyberger skriver:

  Tjenare Tobbe! Fixat!

 3. svärfar skriver:

  Vad er det som hänt blev det för mycket med Rydberg? Du får göra en andyberger.Var hittar man dig nu!
  Janne.

  • andyberger skriver:

   Hallå, lite för mycket jobb senaste tiden, men jag tänkte försöka knacka ner några rader här nu faktiskt! God fortsättning förresten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s