Detta hände en helt ovanlig dag i spanska Nerja.

Publicerat: april 3, 2011 i Uncategorized

Sådärja. Eller vad ska man säga?

Vi börjar väl helt enkelt med att berätta att tre generationer Berger, – min far Sune, Åsas och min son Marcus och undertecknad tog en söndagsflight från Västerås till Malaga (för exakt en vecka sedan faktiskt). Vidare taxibilade vi oss från Malaga till familjens favoritstad Nerja, där vi inkvarterade oss på Via Real numero 3. I kikaren hade vi inte bara en fyradagars semester, vi tänkte även undersöka möjligheten att kunna förvärva en av stadens finare (om vi får vara lite partiska) krogar. La Capilla del Mar som restaurangen heter, har fru Berger och jag själv bevistat ett antal gånger och alltid trivits bra på. Den drivs av eldsjälen José och hans trevliga familj. Nu är det dags för José att gå i pension och dessutom driva sin ”Fixarbyrå” på heltid. Därför har han beslutat att sälja sin fantastiska krog. Eftersom stora delar av vår familj jobbar i mat- och krogbranschen tyckte vi det var värt att göra ett besök hos José för att se om det kunde tänkas bli affär. Och det har det blivit. Kontrakt är påskrivet, och överenskommelsen är att vi tar över rörelsen från 1 augusti 2011. Smack dab in the middle liksom, snabba ryck. Vi har väl inte riktigt ”landat” i det här ännu, men det börjar väl klarna lite i knoppen på några av oss att det faktiskt blir verklighet med ett eget ställe ganska snart. Dessutom i soliga Nerja, en av våra absoluta favoritstäder i världen, där vi tillbringat så mycket tid. Detta är förresten min mor hennes makes förtjänst, eftersom de hade den goda smaken att skaffa sig ett hus där nere för dryga tio år sedan. Tack för det morsan.

Så nu vet vi alltså vad vi ska pyssla med de närmsta 20 åren, typ.

Det här är förstås ett ypperligt tillfälle att hälsa alla vänner och bekanta välkomna till en av spaniens trevligare små städer, och självklart till La Capilla del Mar. Så – hjärtligt välkomna allihop! Jag piper till när vi uppdaterat hemsida, menyer med mera, men det blir som sagt framåt slutet av sommaren. Tills dess jobbar vi på här hemma med Hotell Linné, Uppsala. Och i juni och juli förstås –  Carlssons på Fårö igen – det ska bli fantastiskt kul att komma ner dit igen också.

Annars då? Jotack, lite skön musik skadar ju aldrig. Här kommer Berger 145. Som vanligt är det lite gammalt, lite nytt, lite nygammalt också förresten. Har lyssnat en hel del på Michael Monroes senaste soloplatta, inte dum alls. Dessutom med bland andra Steve Conte i kompet. New York Dolls nya är inte tokig den heller förresten. Annat trevligt på Spotten så här års – Kursaal Flyers, Lucinda Williams, Gentleman Jesse och varför inte Kelly Kessler (tack för tips igen Kai) och Docenternas nya?

Vi pratar inte så mycket fotboll idag eftersom Stoke fick 1-1 mot mina blåklädda Londonpojkar.

Här finns det som vanligt lite fin söndagsläsning. Ingen söndag är fullständig utan detta uppslag.

Nej, nu är det dags för den slutliga återhämtningen efter en alldeles för sen kväll på Hotellet igår. Stans godaste pizza – på Trattoria Commedia förstås. Frågan är hur man ska klara sig utan den i Spanien!?!?

Ha det så bra hörrni, det tänker jag ha. Vi ses och hörs. Och förresten, är det nån som vill rensa ogräs på en spansk bakgård är det bara att höra av sig …

Annonser
kommentarer
 1. Z skriver:

  Kul!
  Vi håller till där i krokarna hos våra spanska släktingar ibland, så jag släpar väl kanske dit hela högen på en brakmiddag någon gång 🙂

 2. Matte skriver:

  Det är ju fett najs, Grattis som faen! Blir det spanska köttebullar tro? Ser fram emot att komma och hälsa på med dotra din och resten av familjen Candyland. =)

 3. Mojo Martin skriver:

  Det kanske blir mer flamenco på bloggen i fortsättningen?

 4. […] La Capilla Del Mar. Kapellet vid havet. Ni kan läsa min pappas officiella kungörelse HÄR. […]

 5. Roger skriver:

  Grattis!! Det ser ju fantastiskt trevligt ut på bilden. Det får bli Spanien-semestrar framöver.

 6. andyberger skriver:

  Tack, hoppas vi ses där nere Roger 🙂

 7. ÅkeM skriver:

  Sådärja! Man får grattulera till krogimperiet.

 8. andyberger skriver:

  Tack Åke! Jag förutsätter att du kommer ner och tar en immig Cruzcampo till hösten.

 9. Lasse W skriver:

  Det är ett av problemen jag ser. Finns det någon vettig Spansk öl?
  Annars låter det kanon.

 10. andyberger skriver:

  @Lasse: Det beror ju förstås på vilken typ av öl man gillar. Jag har mest bara utforskat standardsortimentet, San Miguel, Cruzcampo och Estrella :-). Ber att få återkomma i ärendet. Vi har faktiskt pratat om att plocka in lite ”fin-öl” från andra länder än Spanien i sortimentet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s