Några vårliga funderingar och lite snygg 2011-pop från New Jersey.

Publicerat: april 18, 2011 i Uncategorized

Grönsakerna står som spön ur backen, åtminstone lite smågrönt är det, speciellt vid äldsta dotterns kolonistuga. Där verkar det hetaste hänget vara just nu för familjemedlemmarna. I övrigt inväntas såklart årets fetaste ägglossning som sägs komma under den senare delen av den här veckan. Själv är jag väl inte maniskt förtjust i ägg, så det får nog mestadels bli annan föda. Fick Ägg Royale igår och det var ju inte helt fel. Det tyckte verkligen inte Sune heller, han åt upp den större delen av Royalen.

2011-pop från New Jersey, det är gamla favoriterna The Smithereens som samlat ihop sig och gjort ett nytt album. Verkligen på tiden. Köpte deras första platta någon gång under första halvan av 80-talet, en mini-lp med sådär 5-6 låtar. Därefter har jag troget följt bandet, förutom när dom gjort sina hyllningsplattor till The Beatles och The Who, kändes lite överflödigt. Deras nya, betitlad just ”2011” är som vanligt fullsmetad med luftig pop, ringande Rickenbackers och välsydda sångstämmor. Bara att investera alltså. Lyssna på Spotify går också att göra.

The Smithereens. Popkungar från New Jersey. Om jag inte minns fel så är det sångaren Pat Dinizio som är i hatten.

Det hände något intressant för en dryg vecka sedan. Fru, son och undertecknad tog sig till en krog i centrala Uppsala för att kolla in en minversion av det utmärkta bandet Big Road. Vi kom lagom till andra set,  det var ett mycket trevligt set dessutom. Sonen och jag tog några öl, fru Berger tog ett glas rött. Eller förresten, glas? Den ”hemtrevliga” krogen serverade sitt vin i plastglas. Så nu vet vi det, nästa gång (om det blir en sån) tar vi väl med oss ett glas. Jag kanske bara är gammaldags. Man kanske beställer ”ett plast vin” nuförtiden istället för ”ett glas vin”. Har inte varit ute så mycket på senaste tiden kanske? Nej, där tycker jag nog att the bottom is nådd.

Imorgon blir det DM i gratänger här i huset.

I mitt lilla huvud snurrar det okontrollerat runt saker hela tiden. Hotell, Fårö, Spanien, fixa tillstånd, boka resor, fixa kopior, skriva inbjudningar, göra webbsidor, visitkort, flyers, laga mat, hyra lägenhet, hyra ut lägenhet. Hinner inte ens se på fotboll. Sus i kupan är bara förnamnet. Häromnatten vaknade och trodde att jag glömt sådär 60 stycken Crème Brulée i ugnen på en restaurang som jag inte ens vet vilken det är. Strange, very strange.

Snart är det Valborg också. Det kan ju bli trevligt och man går hem i tid. Alltså vid sådär 17.00-tiden. Tyvärr kan det nog inte bli tal om att följa traditionen och ta en kvällspizza från grannpizzerian. Där har det bytts ägare och kvalitén har sjunkit från en bit över medel till en mil under medioker.

Skärtorsdag på Katalin firas med The Refreshments. Man kanske kan lura med sig svärfar dit? I lördags hade dom Fatboy på senen, men mitt jobbpass var inte slut förrän 23.00 och då hade Fetgossarna redan lagt ner.

Allsvenskan har kommit igång och jag känner mig för tillfället totalt ointresserad av detta. Får helt enkelt försöka komma in i matchen. Spanska, italienska och engelska ligan verkar ju vara i stort sett avgjorda nu.

Höll på att glömma en sak. Listan. Berger 146 kommer här.

Den 29:e april är Los Lobos på Nalen. Tyvärr kan jag inte säga detsamma om mig själv. Det ska jag nu sitta och lite halvtjurigt begrunda. Vi ses.

Annonser
kommentarer
  1. Blomman skriver:

    Får gratulera för resturangen i söder. Håller helt med angående pizzirian. Vi fick fläskfile istället för så kallad oxfile samt ingen tomatsås på pizzorna så där är det slut handlat.
    Trevlig påsk på er.
    // Blomdin

  2. andyberger skriver:

    Trevlig påsk själv! Hoppas man får se dig i Spanien framåt hösten 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s