Uppsala, Fårö och Nerja. I nämnd ordning.

Publicerat: maj 17, 2011 i Uncategorized

Jag är inte den planerande typen. I vanliga fall. Nu är dock de närmsta månaderna (för att inte säga åren) på väg att bli rejält utstakade. Fru Berger, som vanligen är den planerande delen av familjen, skriver dessutom kom-ihåg-listor med sån frenesi att den svenska bläck-konsumtionen ser ut att öka med cirka 48 % för år 2011. Pappersindustrin väntas även den få ett rejält uppsving.

Förra veckan ägnades åt kontraktsskrivningar, inskrivningar i den spanska kommunen, vätskekontroller, planeringar för lägenheter, restaurangplanering, fotboll, möte med hostalägare och ett och annat restaurangbesök. Dessutom hann vi med att träffa både gamla och nya bekanta, spela boule och avnjuta Josés fantastiska Paella. Rejäl bondbränna införskaffades också.

Delar av familjen (alla fick inte plats på bilden :-)) firar kontraktsskrivningen på favoritstället Paulinas.

Delar av familjen (alla fick inte plats på bilden :-)) firar kontraktsskrivningen på favoritstället Paulinas.

Nu blir det Uppsala i några veckor, sen bär det alltså av till Fårö igen. Vi har dessutom fått med oss en trevlig tredje kock som ska hjälpa oss igenom den gotländska högsäsongens vedermödor, mycket bra. Den 31 juli går sedan resan mot Spanien igen, öppning av restaurang där nere är satt till måndag den 8:e augusti.

Mitt i allt menymakande, hemsidesmakande och annat krafs passar jag även på att lyssna på lite musik. Som nu till exempel. Det som rullar ut i högtalarna är en ny bekantskap vid namn Waldner. Han har ett förnamn också, David, men det verkar han inte vilja använda sig av. Det är lite soft och finurlig pop, och jag tror han kommer från Canada. Snubblade över honom nånstans på nätet. Låter dock mycket bra så här vid första lyssningen, prova själv vetja.

Vi hann precis sätta oss på Runda Baren i Nerja och få in en sval stor öl, så gjorde Man U mål på Chelsea, sen var den sagan all som det heter. Nya tag nästa säsong. Men Degerfors trummar på riktigt bra, tvåa nu.

Jag brukar sitta och tänka på, och iakttaga, olika saker på flygplan. Det är ju lätt att det blir så, man har ju inte överdrivet mycket att pyssla med där uppe. En sak jag tänkt på många gånger är – när piloten ber alla passagerare sätt sig ner och spänna fast bältena, för nu går vi in för landning – då reser sig ungefär en tredjedel av människorna i kabinen och börjar gräva i hyllorna efter fanvetvad. Det slår aldrig fel. Vad är grejen med det? Har dom sitt tuggumi i handbaget, eller ska dom kanske gräva fram en störtkruka? Om någon där ute har ett bra svar på detta kulle jag gärna vilja veta.

Sir Douglas Quintet på Katalin på torsdag. Hoppas verkligen jag jobbat klart till klockan 21.00. I bandet, Shawn Sahm, Augie Meyers, Speedy Sparks, Ernie Durawa, och Louie Ortega. Herr Ortega har ju även gjort en hel del grymma grejor med Louie & the Lovers. Vi får hoppas att han får köra åtminstonde ”Little Georgie Baker”, eller hur va? Det fick han ju på Rackis dom där två grymma kvällarna 1:a och 2:a maj 1984. Det känns inte riktigt som att det är 26 år sedan, men så är det väl. Andra kvällen fick bandet starta utan Doug Sahm kommer jag ihåg, Augie öppnade med låten ”Someday” och efter ett tag kom Doug småspringandes in i lokalen ivrigt tittandes på sitt armbandsur och bärandes på en attachéväska. Varför jag kommer ihåt det? Fråga inte mig. Jag kommer ihåg så lite annat, antagligen för att det ligger en massa konserter och b-sidor lagrat där uppe på den mossiga hårddisken.

Jahaja, vi tar väl och avrundar det hela med en lista. Berger 147 innehåller t.ex. ett spår från Band of Heathens nya, grymt bra band måste jag säga. Annat som kan nämnas är att Alex Chilton svänger till det, att Buddy Miller blivit rätt bra representerad på Spotten och att Steve Forbert väldigt sällan går av för hackor. Dessutom är det såklart lite annan gammal skåpmat, lite nytt som låter som gammal skåpmat, och, ja, du vet väl ungefär vid det här laget.

Vi ses när vi hörs.

Annonser
kommentarer
 1. Magnus skriver:

  Enligt Katalins hemsida så är det till och med så att Quinteten går på scen klockan 20. Kommer ihåg att man alltid tyckte man fick vänta så länge på att konserterna skulle börja på Rackistiden. Nu kommer man alltid till Katalin med andan i halsen och svär över att bandet redan börjat spela. För övrigt är det typiskt att Sir Douglas, liksom en massa andra bra akter, passade på att komma till Rackis medans jag gjorde lumpen och var borta från stan. Hoppas du lyckas ta dej till Katalin på torsdag i alla fall. Bör bli ett höjdar gig. Både Augie och Louie kan ju leverera en hel del hörvärt på egen hand.

 2. andyberger skriver:

  Åh fasen, kl 20, det är tur att det är ordning på dig. Jag lär nog få svårt att hinna det är jag rädd. Vi ses!

 3. Hasse E skriver:

  Hmm… Buddy Miller på spotten. Sir Douglas Q på torsdag! Fan, Ännu en missad höjdare pga Norgeresa.
  Rackistiden var så bra men sena konserter vilket ibland hade sitt pris. 17 mil hem och upp till jobbet dagen efter.

 4. andyberger skriver:

  Och jag som tyckte det var jobbigt med en kilometer hem från Rackis ibland …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s