Tapas, rockenråll och fotboll.

Publicerat: september 2, 2011 i Uncategorized

Såg precis att det var två månader sedan mitt förra inlägg på denna lilla blogg. Time flies, och så vidare. Så vad har hänt? Jo, den sista juli dök ett plan ner i Malaga, planet i fråga var lastat med alldeles för tunga väskor, stora delar av den Bergerska familjen, goda vännerna Ericsson af Almunge och andra vänner. Senare under dagen anlände även fler delar av släkten. Dessutom fylldes det på med lillebror Magnus af New York efter några dagar. Självklart dök även familjen Garcia upp och förgyllde tillvaron. Plus en hel del andra bekanta. Vi pratar alltså invasionen av Nerja här. Men en trevlig sådan. Vi har kört lugnt och fint på La Capilla under augusti. Mestadels Tapas- och barverksamhet. I övermorgon söndag dyker sonen Marcus upp, så i veckan som kommer kickar vi igång med full à la carte-meny. Fru Berger återvände ner hit förra torsdagen, tyvärr åkte hon tillbaka till Uppsala igår, så nu ses vi väl inte förrän i slutet av september. Även övriga delar av familjen stort här nere. Men som man säger, det är bara att bryta ihop och gå vidare. Nu satsar vi på en fullspäckad höst med mycket glada gäster, god mat och dryck.

På programmet idag står tillverkning av sex st olika tapas, städning, vattning av alldeles för många blommor och säkert lite mer pappersvändande. Många papper blir det.

Och så var det det där med rockenråll, jag har svängt ihop en rätt omfattande lista vid namn Berger 151. Där kan man hitta mycket dumheter. John Paul Keith, The Stukas, Steve Cropper & Delbert McClinton och mycket mycket mer. Check it out.

En av mina favoriter Bill Kirchen har släppt till några album på Spotten nyligen förresten. Bland annat det här.

När vi ändå håller på så kan vi ju dela med oss av listan Gott&Blandat, som går varm här på La Capilla. Så ni vet vad ni har att vänta er.

Rockpile. Vad ska man säga om Rockpile som inte redan är sagt? Jo, att det nu faktiskt finns en officiell liveplatta från Montreaux här. Och att den är, tja, bäst, typ.

Rockpile back in the days.

Rockpile back in the days.

Det finns listor och så finns det listor. För rätt så länge sedan började jag pula med en lista under namnet Memories. Nu har det fått 100 låtar, och jag bestämde mig att det får räcka så. Självklart är detta låtar som jag har speciella minnen till. Det är såklart inte bara låtar av 5-stjärnig kvalitet (enligt mitt eget tycke) men det är låtar som man förknippar med vissa saker, platser eller vad det än må vara.  Ser fram emot att få liknande listor från er, kära vänner.

Efter detta lilla VM i listor kommer jag osökt in på EM i fotboll. Ikväll är det kval. Frågan är hur man ska kunna se Sveriges match mot Ungern här nere. Det kanske streamas nånstans på internätet? Måste undersökas. Annars får man väl kolla in Bulgarien-England i brist på bättre. Vi hoppas väl hur som helst på att våra svenska gossar fixar till det här. Kanske Zlatan skulle kunna få stänka in ett par? Det lär väl bli herr Granqvist som ersätter skadade Mellberg? Annars håller jag minst en tumme för Jonas Olsson på den platsen, han har ju rockat på rätt bra i inledningen av Premier League.

Nu är det dags för en sväng till matvaruaffären Mercadona.

Kom just att tänka på att en hel del av er dyker upp här i oktober. Fett najs som Jossan brukar säga. Vi ses och hörs hörrni.

 

Annonser
kommentarer
 1. Mats skriver:

  Tja vad ska man säga vad gäller fotboll.Både Dif och Brage backar och så har vi Zlatan & Co.
  Tur att hockeysäsongen börjar och dina spellistor finns.
  Det blir Rockpile i väntan på nedsläpp i Tegera Arena
  Vi ses!

 2. andyberger skriver:

  Såg delar av sverigematchen på en skakig stream i datorn, inget vidare alls. Spaniens träningsmatch mot Chile var betydligt mer underhållande, med vilt slagsmål på slutet och allting 🙂
  Här är det också lite Rockpile innan frukost och sen lunchmöte inför kommande bokningar. Ha det så bra där hemma så ses vi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s