En sval lördagsmorgon med lite avgaser och några Racing Cars.

Publicerat: september 17, 2011 i Uncategorized

Sval må vara en sanning med modifikation. Jag sitter ändå i Nerja, Spain. Men med två dörrar öppna på den franska balkongen, en härlig bris från medelhavet 200 meter bort mixad med en avgasbris från parkeringsgaraget 25 meter bort, så känns det trots allt rätt svalt. Och Racing Cars, by the way, är ett band från Wales som jag knappt hört sedan jag spelade in dom på kassetband från p3:s Tonkraft cirka 1977. Låter lite sådär halvt bedagat och gubbigt, men ändå lite småtrevligt en lördagsmorgon strax innan en välkommen frukost på Anhai. Anhai har förresten den bästa utsikten och den rappaste servisen som går att uppbringa på café i denna lilla stad. Dessutom har dom en croissant man kan gå minst 175 meters omväg för.

Gårdagen blev fin på La Capilla del Mar. Sonen, Fran the Man och undertecknad fick göra rätt för sig. 80% svenska gäster, 10% engelska och 10% spanska. Matgäster that is. Bargäster 75% spanska, 25% engelska. Om man nu är intresserad av procentuell fördelning av härkomst för restaurang-gäster. Jag är det. Av någon underlig anledning. Eller underlig förresten? Vi har rätt mycket svenska gäster och vill även skjuta in oss lite på övriga nationaliteter. Tror vi är på gång rätt så bra med de brittiska faktiskt.

Ständigt denna pepparrot. Vi försöker beställa denna fina rotfrukt av grönsakshandlarna, men dom envisas med att skicka rättika, om dom ens skickar något överhuvudtaget. Imorgon kommer det dock 8 hg prima svensk pepparrot med våra goda vänner Ola och Yvonne från Uppsala. Härligt! Då blir det färskriven till torsken.

Att Nick Lowe släppt sin nya platta ”The old magic” har väl inte undgått någon med minsta intresse för den gamla pubrocken. Nick rullar på i dom uppkörda hjulspåren från de senaste tre, fyra plattorna. Det är soft, lite småpoppigt på sina håll och väldigt behagligt och trevligt. Men frågan är om han kanske skulle skaka loss, ta en cigg och en bitter och rocka lite nån enstaka gång kanske? Herr Lowe hävdar dock att han ”inte rockar längre”, men konstigare saker har ju hänt än att en musikant ändrat sig?

Har klämt ihop en lista i vanlig ordning. Berger 152 levereras härmed.  Extra plus i kanten för Svenne Z & The Beat from Palookaville, Refreshments distade sång på Cadillac woman, Greg Kihn (mer Kihn på Spotten tack) och nya bekantskapen Tom Foolery.

Greg Kihn (kartläsare) och hans band ute och glajdar i sin nya turnébubbla. Cirka 1978.

På fotbollsfronten händer det lite grejor i helgen. De blåklädda gossarna från Stamford Bridge åker till Manchester och lirar lite mot United imorgon. Tur att söndagen är vilodag här. Dessutom kommer Sonens Liverpoolare att spela på en tv nära oss. Det blir engelsk fotbollssöndag för svenskarna i Spanien helt enkelt. Idag tar Degerfors emot Jönköping på Stora Valla, där hoppas vi såklart på tre sköna hemmapoäng. På en tv i en bar på Calle la Cruz no 16 kommer det ikväll att visas Barcelonas bortamatch mot Osasuna (tror jag det var). Detta till barmannen Fran the man’s stora förtret. Barcelona är inte värda många bruna pengar i den här stan. Här är det Real Madrid och inget annat som gäller. Vissa talar väl kanske lite försiktigt positivt om Malagas lag, men även om Malaga bara är sådär 5-6 mil bort är man rätt ointresserad. Som sagt, det är Real, och inget annat som gäller. Mycket märkligt.

Nu är det bara dryga två veckor kvar till det som i Nerjas framtida historieböcker kommer att kallas ungefärligen ”Octubre invasión de Uppsala”. Cruzcampo jobbar övertid och vintramparna går på speed för att få fram dryckerna dessa Upsaliensare kräfva.

Och sist men inte minsd –  endast 8 dagar kvar tills dess att Fru Berger anländer. I will count the minutes.

Nej, fan, nu ropar den där croissanten på mig. Vi ses och hörs sen dårå.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s