Pubrock, husman och ett litet treårsjubileum.

Publicerat: november 11, 2011 i Uncategorized

Ja vad ska man skylla på den här gången. Jo – jag glömde bort att jag har en blogg. Funkar det? Såg idag att det snart är två månader sedan det senaste inlägget. Länge det. Vi drar den där om bot och bättring, så får vi se vad som händer framöver va?

Anyway, det har varit ett gäng sexdagars arbetsveckor nu, och det känns helt OK. Oktober var en bra månad på La Capilla. Första veckan i oktober kan ha varit en av de bättre i mitt 50-åriga liv dessutom. Nästan hela släkten var på plats, en oerhört fantastiskt stor del av vänkretsen från Uppsala dessutom. Det blev en 120-års-fest som nog rankas som numero uno av mig vad gäller fester, ever. Och det var ju släkten och vännerna som gjorde den till just det. Och bandet, eller BANDET ska det vara. Vi börjar väl bakifrån, Ingemar Bergman, trummor, Marc Gransten, bas, Jonatan Stenson, gitarr, Mikael Rickfors, gitarr och sång. Det var första set, och vilket set, med Rickfors alla gamla och nya favoriter, grymt helt enkelt. Andra set, Bergman, Gransten, Stenson och Uffe Matlock (svärson och The Matlocks gitarrist). Uffe gick förresten till vår lokala fiske- och vapenaffär i stan och köpte sig en Strattakopia endast för detta gig, inte illa va. Gäster i andra set: Anders Söderberg inledde med en blytung ”Bad is bad” som Edmunds en gång gjorde odödlig. Den här versionen var inte sämre. Johan von Feilitzen drog både Mustang Sally och Crazy Love vill jag minnnas, dessutom sjön Maria-Helena Persson så klockorna stannade. Och Mackan förstås…och Jonatan med… Sen kommer jag inte ihåg mer, det var ju trots allt fest, Vilket kanske syns på några bilder nedan?

Sitter och lyssnar på en helt lysande pubrock-platta utkommen 2011. The Trouble Boys ”Bad trouble”. Det skulle kunna vara gubbigt och baktungt och allmänt patetiskt. Men se det är det inte. Bra låtar, sväng, skönsång från både Sean Tyla och Billy Bremner. Övriga medlemmar är Tommy Cassemar, Ingemar Dunker och Micke Finell. Inte så konstigt att det låter bra med det uppstället kanske. Köp.

Nästa vecka börjar vi med husman-kvällar på La Capilla del Mar. Onsdagar och torsdagar serverar vi gamla fina svenska favoriter. Wallenbergare med mos, gröna ärtor och skirat smör får inleda. Något som borde få våra vinterboende svenska här i Nerja att skynda till vårt etablissemang.

Noterade att denna anspråkslösa lilla blogg fyller tre år den närmsta veckan. Det var som fan. Grattis till den då eller?

Åker en sväng till Uppsala första veckan i december och har noterat att Steve Eastside Bands 30-årsjubileum på Katalin krockar med Big Road på Pub 19, så det får väl bli första set på 19 och sen springa över till Kattis, stress och hets, aldrig är det nåt annat…

Ska bli trevligt med en sväng till Uppsala, måste passa på att köpa en resväska med isterband att ta med mig ner hit.

Och imorgon blir det sista kvällen med gänget på Paulina’s, sen tar dom en välförtjänt semester i sådär tre-fyra månader, det är dom väl värda.

Nu hoppas vi på en mysig kväll på krogen, med tända ljus, nöjda gäster och Nick Lowes senaste i högtalarna. Går så mycket bättre att laga mat med lite bra musik i bakgrunden…. Ha det bäst där ute.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s