Försommarvibbar, lammracks och lite råckenråll.

Publicerat: mars 5, 2012 i Uncategorized

För att sätta lite press på mig själv skrev jag i en kommentar till Zigne, på hans utmärkta blogg, att jag ämnade återuppta mitt knattrande här på bloggen. Detta efter jagvetintejhurmånga men jagtrorkansketre månaders frånvaro. Det har varit alldeles för mycket jobb och alldeles för lite inspiration till att sätta sig ner och knattra helt enkelt. Så är det. Dåså. Nu gör vi ett nytt försök.

På väg till revisorn med en försvarlig bunt papper under armen satte vi oss, Mackan, Maria, Uffe, Sune, Billy och jag för en fika på Plaza Cavana. Försommaren var också på plats. Åtminstone kändes det som försommar med svenska mått mätt. Här är det nog mer förvår egentligen. Mycket trevligt, mycket gott kaffe och Sune beställde en skinktoast, som dom serverade med pommes frites till. Only in Spain, pommes till frukostmackan. Ni kanske tycker att vi var väldigt många för att lämna en bunt papper till en revisor och det kan jag hålla med om. Det var egentligen bara Mackan och undertecknad som skulle dit. Dom andra skulle gå och mysa med åsnor. Tror faktiskt att dom gör det i detta nu, på Nerja Donkey Sanctuary, där man tar hand om mobbade åsnor och andra djur som råkat illa ut. En gång i tiden trodde familjen Berger och familjen Garcia Rosendahl att det stod Monkey och inte Donkey i annonsen för detta etablissement, så vi hade ställt in oss på att få mysa med apor. Det sket sig rejält kan jag säga. Kontentan av detta är att man inte ska dricka för mycket caffe y veterano innan man läser annonser i spanska tidningar.

Image

På vår restaurang La Capilla del Mar är nu uteserveringen nymålad nyfixad och nästan klar. VI väntar på att ölgubbarna ska komma med pump och kylar, sen är det bara att gasa fullt. Vi fixar även lite med menyn och har bytt ut oxfilé mot lammracks med chorizo, bondbönor, rosmarinpotatis och en tomat- och paprikasås. Vi plockar även ut Creme Niñon till förmån för serranolindad stekt grön sparris toppad med hyvlad manchego. Känns lite vårigt och lätt sådär.

Har lite funderingar på en sväng till Uppsala runt Valborg, kan bli trevligt att träffa saknade vänner, släktingar och sitta i vårsolen på Nya Glada 19 och Le Parc.

Sitter här och nu och lyssnar på Bap Kennedys senaste alster, lika bra som vanligt. Lyssnade nyss på Kevin Gordons senaste, även den lika bra som vanligt. Fina killar det där.

Har haft en lista som legat och skramlat ett par månader nu, Berger 155. En rätt så välfylld historia, ni får väl kolla själva vad ni tycker om det hela. Har inte hunnit med speciellt mycket musiklyssnande heller på senaste månaderna, men det får väl bli bättre det också.

Hade storfrämmande i förra veckan här nere i Nerja. Kai Nikula aka Storvretakai var här och förgyllde både baren, restaurangen och staden. Dessutom fick han giga i baren tillsammans med Uffe Matlock och den holländske kocken Daniel. Orepat, roligt och spontant. Dessutom dök det upp en otippad irländare och lånade en gitarr. Han drog igång direkt med Rockin’ Sidneys ”They call me rockin'”. Den hade jag inte hört live sedan den 14 november 1985, då Omar & the Howlers körde den som extranummer på Rackis. Imponerande. Dessutom var det imponerande att irländaren i fråga var bekant med både Bap Kennedy, Van Morrison och Eric Bell, to name a few. Han kände även Buddy’s farsa. Buddy som i Buddys Irish Pub i Uppsala alltså. Han i sin tur blev imponerad av att jag kände igen låten han spelade. dessutom trodde han att jag inte skulle få höra den live på ungefär 27 år igen. Det kan säkert stämma.

Ett annat kul besök vi hade i förra veckan var Janne ”Isak” Isaksson. Gammal kompis från gymnasietiden och tillika trumslagare extraordinaire. Han var nere och försökte golfa, vilket enligt egen utsago gick sådär. Mycket trevligt att träffa honom och sonen och kompisarna var det hur som helst.

Fotboll. Igår fick Villas Boas foten från Chelsea och ingen är väl direkt förvånad. Ingen högoddsare om man nu kör med andretränaren Di Matteo säsongen ut för att sedan plocka in Mourinho igen. Eller går han till Tottenham månne, portugisen?

Sirius ser bra ut i år verkar det som. Degerfors likaså. Malaga är lite upp och ner tyvärr, men det kommer nog nästa år.

Nej, nu har jag inte dig längre. Uppsala-Nerja-veckan ska planeras vidare, en snabb siesta ska tas och sen är det huvudet före in i köket. Kul att vara tillbaka. Vi ses endera dan.

Annonser
kommentarer
 1. ÅkeM skriver:

  Sådärja! Vår och sol, låter perfekt. Ser förbaskat trevligt ut med nya uteserveringen. Lovar att planera in ett besök under året.

  • andyberger skriver:

   Låter bra Roger, det satt nog som en smäck med den middagen tror jag.
   Kul Åke, vi ses senare i år helt enkelt!

 2. Roger Eriksson skriver:

  Försommarvärme och lammracks är precis vad man skulle behöva nu!

  Omar på Rackis den 14 november 1985 var ju lysande (hälsa Marcus), det innebär att man får vänta till 2039 innan man får höra ”They call me rockin” igen.

  Nick Lowe på Katalin, var snudd på lika bra som på Gino i miten på 90-talet.

  Upphittade inspelningar med Bob Woodruff från 1999, counrtyrock som bäst!

  Eftersom vi fortfarande har vinter här, så blir det vintermat med recept från PA & Co’s kokbok.
  Ikväll blir det potatisstekt torsk med anjovisgrädde och dill, perfekt att lyssna på ”Berger155” till detta.

  Vi hörs!

  Roger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s