383 dagar senare i Nerja, España.

Publicerat: mars 23, 2013 i Uncategorized

Så är det. Som dom säger i Sala. Fick härom veckan en liten hint om att det var exakt ett år sedan denna blogg uppdaterades. Nu duger inga ursäkter som att ”tiden går fort när man har roligt” eller ”dygnet har bara 24 timmar”. Jag säger istället så här ”Javisstja” (klassiskt Berger-uttalande). Men låtom oss försöka knacka ner några rader igen.
Utanför skiner solen as if it’s no tomorrow. Kallare inne än ute. Vi tar igen oss efter en holmgång utan dess like på vår kära restaurang La Capilla del Mar. Folk bara vällde in, för att äta dricka och inte minst se på den (med facit i hand) rätt misslyckade VM-kvalmatchen mellan Sverige och Irland. Kvällen blev dock allt annat än misslyckad. Gästerna satt, stod, trängdes och trivdes. Precis i vart enda hörn av lokalen.
Det har hänt en hel del det senaste året, känslan är att vi kör åt rätt håll. Hela tiden nya glada och nöjda gäster, som dessutom återkommer. Levande musik ska vi försöka satsa mer på. I maj kommer David Carlson (Raj Montana Band m.m.) Benna Sörman (Pugh, Uggla m.m.) och Gil Edwards ner för att spela ett gäng kvällar. Bland annat 15 maj på kvällen, denna dagen är en enda stor fest i Nerja. San Isidro-fiestan med parad genom stan. Vi kikar även på lite mer levande musik under juli. Dessutom blir det såklart Nerja-vecka, start 7 oktober. Då jobbar vi på att få ner Mikael Rickfors för tredje året i rad.

Dessutom ser det ut som att alla våra tre barn och två barnbarn kommer och hänger med oss i maj, vilket ju är fullständigt lysande.

Uppehåll i Premier League i helgen, vilket gör att vi inte kan sitta på Ola’s och avnjuta en Crabbies med is och se Chelsea. Det får helt enkelt bli en grillning med goda vänner istället. Om  de blåtröjade hjältarna kan hålla i nu så kanske vi kan få en tredjeplats i ligan åtminstone. Nystart med (igen) ny tränare efter säsongen, vi får väl rikta in oss på att vinna ligan nästa säsong…

Gjorde ett par Spotifylistor förra året, som jag tänkte slänga in. Lyssnar på dom nu, och det duger åt mig iallalfall. Så här kommer dom, ska försöka göra en färskare lista till nästa inlägg, som förhoppningsvis inte dröjer 383 dagar. Mitt mål är att få ut en text per vecka, måndag känns som en bra dag att skriva lite på. Anyway, listor var det:
Berger 156 • Berger 157

Vad gäller det musikaliska så känner jag att tiden inte räckt till så mycket. Mest lite Music While You Work, typ. Men det som lyssnats mest på den senaste tiden är väl Emmylou Harris & Rodney Crowells grymma platta ”Old Yellow Moon”, Southside Johnny & the Poor FoolsSongs from the Barn” och den helt fantastiska Bo Walton ”Waiting On a Dream” med Micky Gee på gitarr (hans sista inspelning) och John David på bas och produktion, genuin Wales-rock & roll.
Nej, nu är det dags för en kaffe, därefter promenad ner på stan och förberedelser inför kvällens övningar. Hasta Luego compadres.

Annonser
kommentarer
 1. Just like old days…

 2. Z skriver:

  Välkommen tillbaka

 3. Roger Eriksson skriver:

  Kul att du fått igång bloggen igen (om det inte dröjer 383 dagar till nästa inlägg)!
  ”Old Yellow Moon” är en av årets bästa. Jag ser fram emot konserten på Stockholm Waterfront imorgon, har varken sett Emmylou eller Rodney tidigare.
  Har du hört Jacob Jones ”Good Timin’ In Waynetown”? Inget nyskapande, men svänger riktigt bra!
  Och ny platta med Del Lords!! Annars har det mest blivit vinyler, jag plockade fram skivspelaren efter drygt 20 års vila. Det har införskaffats en hel del plattor som hördes på Ritargatan i mitten på 80-talet; DL Byron ”This Day and Age”, Charlie Ainley ”Bang Your Door” ”Fervor” med Jason & The Scorchers plus ytterligare en massa fynd från Open Mind Records på St Larsgatan.
  Vi får se till att komma ner till Nerja…det lät spännande med livemusik i juli.

  //Roger

  • Andreas Berger skriver:

   Låter som du hittat mina gamla plattor Roger 🙂 Jag sålde iväg vinylen för ett år sedan, men en vacker dag ska jag börja om med en ny samling… Ska kolla in Jacob Jones omedelbart. Ta med dig frun ner hit till Nerja, du kommer inte att ångra dig. Ha det så bra, vi hörs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s