Spansk midsommar, ett glas vitt och lite musik.

Publicerat: juni 23, 2013 i Uncategorized
Etiketter:, ,

Dagen som idag är San Juan (den spanska midsommaraftonen) har hittills avlöpt i ett fantastiskt lugnt tempo. Till frukost matjesilltårta och en kopp te. Ett dopp i poolen. En kopp kaffe och jordgubbstårta till lunch. Dusch. Håkan Nesser på SVD. Diskberg. Emmylou & Rodney i högtalarna.  Ett glas vitt. Detta i väntan på att gå ner till Burriana Beach för att fira midsommar tillsammans med goda vänner och såna som vi inte känner.

Eftersom vi är svenskar firade vi naturligtvis även svensk midsommar i fredags. Eller firade och firade, om man kan kalla restaurangarbete för firande, så okej. Det var däremot fullsatt och lapp på luckan, små grodorna, sill, grillspett, tårta, nubbe, you name it.

Måste tjata lite om Bo Walton. Har ni inte plattan så skaffa den. Nu. Rock & Roll i sin ädlaste form. 

Många av er vet att det ibland kan vara både fascinerande, underhållande och lite konfunderande att jobba på krogen. En sak som är lite extra fascinerande är när folk blir arga, eller förnärmade, för att restaurangen är fullsatt. ” – Men det där bordet är ju tomt” ”Ja, men de som haft förstånd att boka bord kommer om en liten stund och sätter sig där”, säger man såklart inte, men kanske att man tänker det, lite grand sådär. Det verkar finnas en never ending fear för att boka bord om man ska ut och äta hos rätt många människor. Mycket märkligt. Speciellt märkligt om det kommer ett gäng på 15-20 pers. Ja ja, nu fick jag tjöta lite om det också.

Fredagen den 28:e juni kommer det Irländska bandet ”The Keys” och spelar på La Capilla, ska bli kul som tusan. Senast vi såg dom var på S:t Patricks Day på en irländsk bar här i Nerja. Med lite tur blir det både ”Moondance” och ”These boots are made for walking”… Dom drar igång vid 22-tiden, så är ni i stan hinner ni både äta och dricka er fina innan dansen tar över. Boka bord…Eller hur var det.

Det sägs förresten att det är midsommartradition att hoppa i havet med kläderna på, vid 24.00 för ett renande bad. Det behöver jag dock inte, eftersom jag både simmat i poolen och duschat idag. Skönt att slippa det.

Och här kommer en lista också. Berger 159. Kanske kan vara något att varva upp inför arbetsveckan/semestern med? Lite nytt, lite gammalt, och som vanligt, lite lätt bakåtsträvande.

Nej, jag tror inte att det blir mer än såhär nu, det vita vinet börjar bli ljummet, Emmylou & Rodney sjunger som aldrig förr och snart börjar nog fru Berger göra sig i ordning för avgång. Vamos a la playa compadres.

Annonser
kommentarer
  1. Bokar alltid bord.
    Allt som låter som Marshall Crenshaw är bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s